• 5 martie 2021

ISSN 2457 - 3973

Slujbele din bisericile din Neamț, cu acces restricționat pentru enoriași

Slujbele desfășurate duminică în bisericile din județul Neamț s-au desfășurat cu restricții pentru enoriași.

Accesul acestora în interiorul bisericilor a fost limitat la 50 de persoane, așa cum prevăd normele introduse sâmbătă, potrivit cărora sunt interzise adunări la care participă mai mult de 50 de oameni.

La intrarea în fiecare biserică a fost prezent un reprezentant al lăcașului de cult care a permis accesul abia după ce alți credincioși au fost invitați să iasă, după ce s-au închinat și au asistat 15-20 de minute la slujba Sfintei Evanghelii.

Majoritatea credincioșilor au rămas în curtea bisericilor pentru a asculta slujba, în ciuda vântului tăios.

Aceste măsuri restrictive vor continua și în săptămânile ce urmează. Rămâne de văzut ce decizii vor fi luate, în funcție de evoluția din România, cu privire la slujba de Înviere și a Sfintelor Paști, atunci când afluxul de credincioși este cel mai mare.

Pe de altă parte, în biserici au avut loc dezinfecții încă de sâmbătă seara iar sfintele icoane au fost șterse cu spirt. De asenenea, pe parcursul slujbelor, icoanele au fost dezinfectate cu spirt la intervale scurte de timp.

Majoritatea credincioșilor au preferat să se închine fără să sărute icoanele, ci doar să își apropie fruntea de acestea.

Mesajul preoților este de respectare a sfaturilor autorităților dar și de rugăciune mult mai intensă pentru a depăși cu bine această perioada.

Articolul anterior

ALERTĂ Ministrul Educației: ”Voi solicita prelungirea perioadei de suspendare a cursurilor școlare!”

Articolul următor

Prefectul Lazăr demontează acuzațiile lui Arsene: ”E obișnuit doar pe situații de urgență, ocolind licitațiile! Sistemul e anchetat de DNA!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *