ISSN 2457 - 3973

Șoferul fugar a fost prins! A gonit cu 150 kilometri pe oră cu poliția pe urme!

Șoferul care a fost urmărit de polițiștii rutieri din Bacău și Neamț a fost identificat la Roman, acolo unde a și fost găsită mașina abandonată. Este vorba de un bărbat în vârstă de 41 ani, din Roman, care avea o alcolemie de 0,40 în aerul expirat. Bărbatul se află în custodia polițiștilor nemțeni pentru a fi audiat urmând ca ancheta să fie continuată de IPJ Bacău pentru că practic de acolo a început urmărirea.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, în momentul urmăririi, mașina condusă de șoferul fugar a fost condusă și cu 150 kilometri pe oră în localitate.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, agentul șef adjunct Robert Costan, a infirmat faptul că s-ar fi tras focuri de armă. Acesta a admis însă că unul dintre polițiștii care se aflau în mașina de urmărire a scos un pistol pe geam în timp ce prin portavocea mașinii de poliție, șoferul fugar era somat să oprească.

Iată și declarația completă a purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț: În primul rând infirmăm zvonurile că s-ar fi tras focuri de armă. Este vorba de un conducător auto care nu a oprit la semnalele polițiștilor băcăuani întrucât ar fi depășit limita de viteză. Polițiștii băcăuani au pornit în urmărirea acestuia pe traseul Bacău – Roman, pe DN2 E85. La un moment dat, cel urmărit s-a întors spre Bacău și a intrat în municipiul Bacău de unde a plecat pe traseul Buhuși – Costișa – Piatra Neamț. În municipiul Piatra Neamț, pe strada General Dăscălescu, echipajul de poliție a folosit portavocea, l-a somat să oprească, îndreptând pistolul spre mașina urmărită fără a fi trase focuri de armă. Șoferul s-a deplasat spre municipiul Roman iar la vederea unui filtru instituit la sensul giratoriu de la Horia a oprit, a abandonat mașina și a părăsit zona. În continuare, polițiștii nemțeni au depistat și identificat conducătorul auto în persoanaă unui bărbat de 41 de ani, din Roman, care fiind testat cu alcooltestul a rezultat o valoare de 0,40 miligrame alcool pur în aerul expirat. Șoferul se află la audieri la sediul Poliției pentru a se stabili întreaga activitate infracțională iar cercetările vor fi continuate de polițiștii băcăuani”.

Dacă se va constata că șoferul era doar băut, acesta ar putea primi doar o amendă și suspendarea permisului pentru 90 de zile pentru această contravenție (dacă nu este depășită alcoolemia de 0,80 la mie) și pentru că nu a oprit la semnalele polițiștilor. Vor urma sigur teste în urma cărora se va constata alcoolemia dar și dacă acesta a consumat substanțe interzie. De asemenea, ancheta se va extinde și în alte privințe pentru că fuga șoferului atâtea sute de kilometri, cu poliția pe urme și la viteze nebune, ridică alte suspiciuni polițiștilor.

Read Previous

Urmărire cu focuri de armă la intrarea în Piatra-Neamț

Read Next

Cutremur de intensitate medie, produs în seara zilei de sâmbătă

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *