NewsAllert :

Primele informații despre pompierii ISU Neamț detașați la misiunile de stingere a incendiilor din Franța

Vestigii arheologice vechi de 7.000 de ani, descoperite în apropiere de Târgu-Neamț

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

  • 14 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae“ din Roman, anvelopat termic cu 7,12 milioane de lei

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a semnat luni, 17 februarie 2020, ordinul pentru începerea lucrărilor la Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae“ din Roman, unitate medicală aflată în subordinea legislativului județean.

„Reabilitarea termică a clădirii Spitalului de Psihiatrie «Sfântul Nicolae» din Roman“ este un proiect complex, care presupune anveloparea termică a imobilului, instalarea unor panouri solare și schimbarea tâmplăriei. De asemenea, se va realiza și o extindere, pentru instalarea unui lift și montarea unei scări de evacuare a pacienților în caz de incendiu.

Proiectul cuprinde o clădire care asigură asistență și servicii medicale, având un regim de ocupare permanent. În momentul de față, la acest spital se înregistrează consumuri energetice foarte mari, motiv pentru care anveloparea termică este extrem de necesară.

„Astăzi am semnat începerea lucrărilor pentru Spitalul de Psihiatrie din Roman. Este un proiect important și de aceea le-am cerut proiectanților și reprezentanților firmei de construcții să respecte termenele din contract, iar lucrările să fie de calitate. Sunt sigur că voi reuși să rezolv cât mai multe dintre problemele acestui spital și începem cu anveloparea și modernizările necesare! Voi reveni aici pentru a vedea cum evoluează lucrările! Nu e ușoară activitatea pe care o desfășoară cadrele medicale din acest spital, având în vedere cazuistica persoanelor internate, le apreciez pentru munca lor și asigur pe toată lumea că vreau să fie bine atât pentru angajații cât și pentru pacienții unității medicale! În calitate de președinte al Consiliului Județean sunt bucuros că astăzi este începutul pentru un nou proiect, esențial pentru instituția pe care o conduc, având în vedere valoarea – 7.125.000 de lei, și consecințele deosebit de importante care vor exista după implementarea lui – condiții optime de cazare pentru cele 130 de persoanele internate și de lucru pentru 106 angajați. Proiectul se implementează cu fonduri europene și cofinanțare de la bugetul Consiliului Județean Neamț. Îmi doresc foarte mult ca și aceasta să fie un alt proiect de succes al Consiliului Județean Neamț, realizat, de această dată, în municipiul Roman!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Valoarea lucrărilor este de 7,125 milioane de lei – fonduri europene și cofinanțare de la bugetul județului – în această sumă fiind incluse documentațiile necesare, proiectarea, studiile de fezabilitate, avizele și auditul energetic și financiar.

Articolul anterior

Anunț al tenismenilor din China așteptați la Piatra-Neamț

Articolul următor

Președintele Ionel Arsene anunță că romașcanii vor avea apă non-stop în câteva zile

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.