ISSN 2457 - 3973

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a devenit oficial spital-suport Covid

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a devenit, oficial, spital-suport pentru tratarea cazurilor de Covid-19.

Marți a fost publicată în Monitorul Oficial lista cu toate spitalele care vor prelua aceste cazuri.

Astfel, uitatea sanitară din Piatra-Neamț va fi singura din județ în care vor fi internați pacienții cu coronavirus.

În funcția de patologia existentă, pacienții vor fi repartizați pe secțiile de infecțioase, terapie intensivă (cazurile grave) sau alte secții, dacă pacienții au și alte boli asociate.

Pe de altă parte, la spitalul din Piatra-Neamț se vor interna în continuare cazurile grave, fără existența coronavirusului (accident vascular cerebral, infarct, etc). Și secțiile de oncologie și obstetric-ginecologie își vor desfășura activitatea pentru pacienții fără simptomatologie Covid-19.

Pe de altă parte, la Spitalul de Urgență Roman vor fi internate cazurile grave, care nu au legătură cu coronavirusul.

Spitalele din Bicaz și Tîrgu Neamț vor rezolva cazurile medii, cele grave urmând să fie direcționate către Piatra-Neamț (inclusiv Covid) și Roman (exclusiv Covid).

Potrivit prefectului George Lazăr, la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț există deja pacienți cu coronavirus aflați în tratament.

Oficialul a dat asigurări că situația din județul Neamț este departe de a fi comparabilă cu cea din Suceava, și că va fi ținută sub control.

Prefectul a tras un semnal de alarmă către conducerea spitalului din Piatra-Neamț să repartizeze, către toate secțiile, materialele și echipamentele de protecție, având în vedere că ele ar exista în magazia unității.

George Lazăr a declarat că nu trebuie ca șefii de secție să se ducă să ceară măști, halate sau botoșei, ci managementul spitalului trebuie să se îngrijească în fiecare zi ca pe secții să ajungă aceste consumabile necesare protecției cadrelor medicale.

Articolul anterior

Coronavirus/ Situația din județul Neamț, marți, 31 martie 2020

Articolul următor

”Democrația” USR Neamț! Deputatul Iulian Bulai, cenzurează comentariile defavorabile!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *