ISSN 2457 - 3973

Strigăt de disperare din Spitalul Județean Neamț: ”Moartea ne pândește de peste tot!”

”Este ca în iad! Se vede cu ochiul liber dacă treci pe holurile spitalului cum sunt echipate cadrele medicale. În cutia cu materiale de la Radiologie, nici urmă de combinezon impermeabil! Avem cam 10 halate sterile, pentru sala de operații. Pantaloni, botoși lungi …pauză! Avem o singură mască cu filtru, în rest, măști chirurgicale! S-a făcut o listă cu necesar pentru luna aprilie și, ghici ce??? Ni s-a spus că este nerealistă! Dar moartea care ne pândește de peste tot este cât se poate de reală! Eu mi-am alungat familia la țară, ca să o protejez. Dar pe mine cine mă protejează? Gașca lui….??? Nu! Până acum am avut doar halate de vizitator. Ieri de-abia am primit halatele chirurgicale, care, nici acelea nu sunt mare lucru. Pe fiecare tură slăbesc măcar un kilogram din cauza stresului”, este încă o mărturie venită din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.
În momentul de față, cel puțin 140 de cadre medicale din spital au solicitat un spațiu de cazare pentru a nu mai merge la familii, de teamă că vor duce virusul acasă.
Temerea acestora vine din faptul că zilnic au contact cu pacienți care ar putea fi infectați. Iar cum măsurile de protecție față de aceștia lasă de dorit, au cerut să fie autoizolate de soți, soții și copii.
Aceasta este realitatea din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, și e abia începutul.
Da, am spus-o și o repetăm, cadrele medicale din unitatea sanitară sunt mai mult decât niște eroi și au nevoie de tot sprijinul! Nu declarativ, nu în fotografii ca să dea bine la public, și nu când va fi prea târziu!

Articolul anterior

Coronavirus/ Situația din județul Neamț, sâmbătă, 28 martie

Articolul următor

Eugen Țapu-Nazare (senator PNL Neamț): ”Guvernul a simplificat procedurile de acordare a șomajului tehnic”

Un comentariu

  • Tara asta îi condusă la toate nivelele de incompetenți numiți politic prin pile…lipitori de afișe nivi d3cum prin examrne de competență. Poare Dumnezeu ne va ajuta să trecem cu bine și din această situatie tristă și politicieni să își asume responsabilitatea dezastrului la care a adus țară in toate domeniile de activitate și să facă bine să dispară urgent de pe eșichierul politic toți panglicari și derbedei dedati la furtul din banul contribusbilului.Stop hoției și corupției stimați”domni” ar cam ajunge! Din cuza voastră sa ajuns la acest nivel al dezastrului national! STOP!!, AJUNGE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.