ISSN 2457 - 3973

Supărare mare la Grădiniţa ”Floare de colţ”

Am primit o reacţie, ca şi comentariu la un articol în care prezentam situaţia de la Grădiniţa ”Floare de Colţ”, de la o doamnă educatoarea care îşi exprimă nemulţumirea asupra modului în care am reflectat situaţia de la unitatea şcolară.

Vă lăsăm să parcurgeţi comentariul iar în subsolul acestuia revenim cu întrebările la care nu ne-a răspuns (încă) nimeni din conducerea grădiniţei sau a şcolii coordonatoare. Mai menţionăm însă că în comentariu, dincolo de faptul că nu se vorbeşte de problema de fond, se induc idei false. Spre exemplu că la grădiniţele particulare costurile ajung la 1.700 lei lunar, deşi există grădiniţe particulare cu taxe de 300-400 lei lunar. Asta în timp ce în sistemul de stat (gratuit prin lege…), costurile se ridică la aproape 200 lei lunar plus alte cheltuieli pentru materiale şi obiecte de igienă care, în final, ridică suma tot la 300 – 400 lei.

 

Stimata redacție, sau Stimate domnule ziarist,
Constat cu durere ca in ultimul timp v-ati facut un obicei din a scrie lucruri neplăcute despre Gradinita Floare de colț, pe care o discreditați in mod constant. Tind sa cred ca sunteti plătit de cineva sa aduceți prejudicii de imagine acestei unități de învățământ, sau aveți o plăcere diabolica sa scrieți despre lucruri pe care nu le Cunoaște-ți in profunzime si nici nu aveți minimum de interes sa aflați adevarul din surse sigure. Așadar, va aduc la cunoștința ca in toate grădinițele din tara( mai puțin cele private unde se plătește între 1000 si 1700 roni pe luna), se aduc consumabile pentru igiena personală a copiilor care isi petrec timpul in Gradinita de la orele 7,00 dimineata pana la 17,30, zilnic. Acești copii se spală de cel puțin 6-7 ori pe zi, deci trebuie sa se șteargă si sa-si igienizeze mâinile cu săpun. Iau masa de dimineata si de prânz, in timpul cărora folosesc șervețele de masa, beau apa de cel puți 3 ori pe zi, deci folosesc pahare de unica folosința pe care, apropo, DSP- ul a dispus sa se arunce paharul după fiecare folosire. Deasemeni, copiii folosesc toaleta pentru diverse necesitați fiziologice, cel puțin de 3 ori pe zi, motiv pentru care au nevoie de hârtie igienica. Folosesc șervețele pentru nas de câte ori au nevoie, pentru a nu sta cu secrețiile sa le curgă in gura ( pentru ca batistuța de buzunar nu se mai poarta), coșurile de gunoi din clase, din bai si din sălile de mese au nevoie de saci de menajeri, pentru ca intr- o unitate cu 250 de copii se aduna foarte multe resturi de toate felurile( hârtii, șervețele, resturi de creioane ascuțite, si multe altele). Daca toate aceste materiale necesare bunei funcționari a activității in Gradinita nu sunt suportate de parinti, pentru ca sunt folosite de copiii lor, va întreb, cine sa le suporte? Educatoarele? Directoarea? Sau poate amaratele de îngrijitoare care au un salar mizerabil de 700 roni pe luna si pentru care muncesc pana la epuizare ca sa facă fata numărului mare de copii si multor responsabilități pe care le au.
Nu, domnule ziarist dezinformat, nu intra in sala de mese Îngrijitoarea care face curățenie in clase si pe holuri, nici femeia care spală doar băile! In sala de mese nu au acces decât bucătăresele si persoana care spală vesela si pune masa. Pentru a afla cum se desfășoară activitatea in aceasta Gradinita, va Invit respectuos sa veniți sa vedeți, sa va informați si apoi sa scrieți. Faptul ca aveți penelul in mâna nu va da dreptul sa aruncați cu noroi intr-o instituție in care toti cei ce muncesc acolo si-au facut un renume prin munca, dăruire si devotament fata de munca pe care o fac. Daca s-a îmbogățit baza materială a grădiniței cu mobilier, aparatura audio-video si multe alte materiale, toate s-au realizat cu eforturi din partea parinților generoși si altruiști, din dragoste pentru copiii lor. Invitam pe toti cei interesați sau necunoscători sa treacă pragul acestei Grădinițe si va asigur ca veți rămâne placut surprinși de tot ce veți găsi aici.
Si…da, am curajul răspunderii si imi declin identitatea!
Cu respect si admirației pentru toti cei care isi fac meseria cu profesionalism si Dedicație,
Profesor pentru invatamantul prescolar, – educatoare Nina Manolache.
Gradinita Floare de colț, Piatra Neamt

 

  1. Daca tot aveti grija de aceşti copii, cerându-le părinţilor să doneze diverse materiele şi articole de igienă, de ce au apărut cazurile de enterocolită?
  2. Spuneţi că îngrijitoarele au salarii de 700 lei lunar fără să daţi impresia că vă gândiţi şi la salariile părinţilor care lucrează, în comparaţie cu dumneavoastră, în sistemul privat! Apropos, doamna educatoare Nina Manolache, dumneavoastră ce salariu încasaţi lunar, cu toate sporurile? V-aţi ascuns în spatele salariilor îngrijitoarelor, de altfel singurele găsite vinovate în urma cazurilor de enterocolită.

Aşteptam, la fel ca şi opinia publică, alte răspunsuri, la întrebări pe care le-am adresat. De exemplu cine este furnizorul de alimente şi pe ce baza este selectat. Sau de unde se fac celelalte achiziţii şi cum? Care este, spre exemplu, bugetul lunar destinat hranei pentru copii? Când aţi făcut (dacă aţi făcut vreodată) ultimul memoriu către Primăria Piatra Neamţ sau către Inspectoratul Şcolar Judeţean în care să prezentaţi lipsa acută a finanţării? Şi putem continua, dar vor rămâne retorice. Deocamdată!

P.S. Am preferat să nu lăsam comentariul dumneavoastră în subsolul articolului ci să îl publicăm de sine stătător. Noi nu avem nimic de ascuns!

Articolul anterior

Premieră la Teatrul Tineretului: ”Am căzut în cap, da-mi trece!”

Articolul următor

Câţi aleşi vom avea în Neamţ? 1.233 de primari, consilieri locali şi judeţeni!

21 Comments

 • Stimate scriitor,cat credeti ca ar conta un memoriu pentru aceste probleme adresat inspectoratului Scolar,primariei si altor institutii abilitate?Probabil deloc.in spitale isi cumpara oamenii medicamente si cele necesare si de ani de zile nu se sesizeaza nimeni.Haideti sa nu mai facem tragedie din problema asta cu materialele igienico sanitare ca devine chiar penibila de acuma.dna Nina Manolache are perfecta dreptate.pana vor trimite de la primarie aceste nateriale cine sa le asigure?educatoarele,femeile de serviciu?Sunt parinte al carui copil merge la aceSta gradinita,am fost afectat direct de imbolnaviri,dar ar fi culmea sa o luAm de la capat cu mizeria pt niste pahare de plastic si niste hartii igienice.de ce nu trimiteti dvs un memoriu la minister?

 • Doamna de mai sus e informata foarte prost ….copilul meu de 5 ani merge la o gradinita particulara unde platesc aprox 500 de lei pe luba SI NU MI S-A CERUT ABSOLUT NOCIODATA sa duc servetele,hartie sau pahare…ba chiar cadorile copiilor din cadrul serbarii de craciun au fost oferite de catre gradinita.In afara de cursurile normale copilul meu mai face si cursuri de limba engleza,dans si teatru.Totul in banii mentionati mai sus.
  Asadar ….cam cum e mai convenabila gradinita de stat ?Sunt de acord ca statul nu aloca destule fonduri pentru gradinite sau scoli dar de aici pana la a pune parintele sa plateasca televizoare,sisteme audio , calculatoare ,schimbarea parchetului,jaluzele verticale sau mai stiu eu ce deja e cale lunga…in timp ajungi la acelasi pret cu o gradinita particulara.

  • Subscriu. Copilul meu este acum la o gradinita particulara unde platim 500 de lei pe luna. Conditii impecabile! La cantina se maninca mancare preparata in bucataria gradinitei – foarte gustoasa. Inclusiv gustarile se prepara la bucatarie si nu sunt cumparate pe baza de „cotizatie” de la firme care capuseaza cresele si gradinitele. Copiii sunt verificati in fiecare dimineata daca au rosu in gat, sau febra.
   Sa mai spun ca am inceput cu o gradinita de stat, unde copilul nu s-a simtit bine din diverse motive? Inclusiv asteptatul la rand la baie, pentru ca la doua clase existau doar doua vase de wc. Ar mai fi multe de spus, dar asa cum scrie doamna educatoare „cunoaste-ti” probabil diferentele.

 • Nu mai la grădinița floare de colt se cer materiale igienico-sanitare eu am avut un băiețel la cresa și acolo am cumpărat materiale cred ca la majoritatea grădinițelor se cer asa ceva

 • Si totusi… am avut doi copii care au trecut prin gradinita Floare de Colt. Materiale de curatenie am dus din prima pana in ultima zi. Cu toate astea de multe ori cand intram in baie nu gaseam servetele, iar sapunul era pus sus, pe pervazul geamulul, unde cu greu ar fi ajuns si un parinte. Si da, cunosc faptul ca din gradinita erau sustrase aceste produse de igiena si oferite cu generozitate de catre doamnele ingrijitoare vecinilor!
  Iar „parintii generosi si altruisti” eram noi, parintii care cu sacrificii de cele mai multe ori trebuia sa spunem „prezent” la toate solicitarile venite din partea doamnelor educatoare, toate in numele binelui copiilor nostri, coarda sensibila la care se canta de cele mai multe ori. Si din cate stiu nici pretentiile d-nei Nina nu erau putine… bineinteles, „pentru copiii dumneavoastra”…

 • Pentru d.na Elena,

  Acesta(memoriul) daca s-ar face si azi si maine si poimaine la un moment dat ar fi bagat in seama de cineva. Pentru ca fara perseverenta nu prea se face nimic.

  Asa ca, faceti cereri, scrisori, luptati-va voi, directorii de gradinite si de scoli cu institutiile statului. Ca daca ma duc eu o simpla mamica si cer ceva pentru gradinita unde invata copilul meu, nu ma baga nimeni in seama.

  Nu va tot plangeti ca aveti salarii mici, ca e greu. Luptati-va pentru drepturile voastre.

 • Pentru d.na Elena:

  Dar de ce sa trimita „stimatul scriitor” memoriu la minister? De ce nu fac directorii de gradinite si de scoli, memorii peste memorii si scrisori peste scrisori. La un moment dat cineva o sa se ” sature” de primit atatea plangeri si o sa faca ceva. Cineva trebuie sa se lupte. Ca daca ma duc eu o simpla mamica sau se duce dl. ” scriitor” sa faca memorii n-o sa-l bage nimeni in seama.

 • Perfecta dreptate dna Alice.Si pe langa toate astea doamnele educatoare fac si diferentieri intre copii, dupa statutul parintilor…..Nu e corect!! Pe unul il tine in brate si il alinta iar pe altii abia ii baga in seama.Am vazut asta de f multe ori. Copiii au de suferit doamnelor educatoare!!!!

 • Domnilor parinti care sunteti atenti cu copii vostri intrebati pe doamna Directoare de unde primeste carnea pt. gradinita si mergeti la ora 7.00 dimineata si vedeti masina cu care se aduce carnea care se tine in spate la Alimentara 28 intr-o lada frigorifica si vedeti cum se incarca cum scapa carnea pe jos in ce conditii o manipuleaza.Eu zic sa verificati si apoi o sa vedeti de ce au fost probleme cu acei copii.O seara buna.

 • Asta cu salariul doamnei e chiar buna. De parca nu stiti ce salarii au in invatamant. Hai domle sa fim seriosi, alta intrebare nu ati mai gasit?

 • De ani buni gradinita Floare de colt este lider in topul gradinitelor din Piatra Neamt! Unii din cei mai buni copii pleaca de aici. Acum 32 de ani si eu am desenat , colorat , am invatat poezii, numerele in ac institutie – copiii mei la fel. Sa fim solidari si sa apreciem lucrurile bune care au mai ramas in Piatra Neamt – sau urmeaza sa lovim in scolile de renume si astfel devenim un oras si- asa cu extrem de putina educatie si cultura. Astfel de probleme au fost si vor mai fi ( si sunt in toata tara) . Daca vrem lucruri bune trebuie sa punem umarul si nu sa stam la anonimatul pc-ului exprimand frustrari personale. Alfel veti induce oamenilor de-acolo o stare care cu greu va fi depasita. Respect ptr doamnele care acum sunt la pensie si care ne-au facut copilaria fericita. Nu va dati seama cat rau faceti ! Felicitari doamnei educatoare care si- dat numele. Sunteti cu mult mai sus fata de multi din acest oras. Apropo : cine vrea sa-si faca gradinita privata sa caute alta cale !

  • Helooo!! Sunteti cumva personal din gradinita!!
   Gradinita asta are si va avea probleme.
   A fost cadva o gradinita cu prestigiu si in TOP cum spuneti.
   De ce nu se accepta camere de filmat in clase?? Se aude din curte cum tipa doamnele. Au ceva de ascuns??
   Nu mai ridicati atat personalul…
   Trebuia schimbata si conducerea la problemele care au fost.
   Bucataresele amendate si date afara.
   ESTE VORBA DE COPII
   Tac si fac tot ce vor ei.
   STIRI DE NEAMT..
   BRAVOOO
   STATI PE CAPUL LOR DE DIMINEATA PANA SEARA
   Sunt inca multe de rezolvat.
   Veniti si filmati dimineata si dupa amiaza. Vorbiti cu parintii.

 • Domnule ziarist, ați întrebat vreodată o educatoare câți bani cheltuiește lunar din portofelul personal pentru diverse materiale necesare în scopul desfășurării activităților instructiv-educative? Sigur…nu! Mi se pare stupidă întrebarea referitoare la salariul d-nei educatoare. Dacă vi se pare prea mare, e meritul dumneaei, a învățat, a muncit mult pentru el, așa mic cum este, că doar trăim în România ,nu în altă țară.Și mai stupid mi se pare c-o întrebați pe doamna dacă a făcut memorii către I nspectoratul Școlar sau Primărie. De ce????Aaaaa…ca să se strângă maculatură… În ce lume trăim???

 • Vai, noroc cu acest articol deosebit!Cu siguranta primaria si inspectoratul scolar nu stiau de lipsurile din gradinite.Ha, ha, ha!
  NU le pasa, nu au niciodata bani de lucrurile esentiale pentru bunul mers al lucrurilor in invatamant in tara asta!
  Oricate memorii s-ar face, oameni buni, ar zace zile, luni, ani, prin sertare si copii tot fara consumabile raman.Pana una alta prin acest articol n-ati facut decat sa enervati educatorii care sunt acuzati de „bagat mana in buzunarul parintilor” si parintilor le-ati dat o grija in plus acum:cu ce se vor descurca la baie, cu ce vor bea apa, etc.

  • ”No one”, sau ”Elena” sau ”Furni Blue”, de fapt una si aceeasi persoana, v-ati schimbat rapid parerea. Pe 8 martie trimiteati 2 comentarii in alta nota. Daca ati uitat, va reamintesc eu. Deci, hotarati-va, este de bine sau de rau?
   comentariu 1
   ”Mai oameni buni,chiar credeti ca DSP-ul a inchis o gradinita doar pentru ca unii parinti aveau cunostinte pe la ziare sau e vreo razbunare impotriva personalului gradinitei? Nu , nu. pentru ca au gasit probleme ce nu mai suportau amanare si necesitau masuri imediate Trezireaaaaa si multumiti cerului daca nu altcuiva ca nu am ajuns ca la Arges…. O fi adus vreun copil microbi de acasa si i-o fi plantat in bucatarie.. Voi va auziti ce vorbiti?”
   comentariu 2
   ”Asa cum suntem obisnuiti in tarisoara asta, probabil adevarul 100%nu-l vom afla niciodata!
   Auzim replici de genul”se poate intampla in orice gradinita”…etc…
   Ei bine uite ca nu se intampla in orice gradinita…ci la aceasta gradinita, care , sa nu uitam ,are antecedente…a uitat cineva de cazul „salmonella” de acum 2 ani?”

   • „Stiri din Neamt”, problemele sunt putin diferite.controlul a fost binevenit,masurile,de asemenea.dar acum multumita articolului dvs copii risca sa ramana o perioada fara consumabile si sa ajungem mai rau decat inaintea controlului.Abordarea dvs pare a unei persoane care a auzit „prin targ „niste barfe si s- gandit sa scrie cateva randuri despre asta.Ma inclin daca demersul dvs va avea rezultate benefice pentru copii.asta e tot ce conteaza

 • Doamne, ce fel de oameni am devenit? Suntem in postul Pastelui. Dumnezeu a creat o lume frumoasa iar noi am distrus-o. Nu ne anunge nimic si am ajuns sa nu mai avem loc unii de altii. Cea mai periculoasa arma impotriva omului este omul…Felicitari doamnelor de la Floare de colt ca raman verticale si pozitive in fata atator rautati! Succes doamnelor si fruntea sus ca aveti motive multe pentru asta!

 • Sunt multe nemultumiri la aceasta gradinita si multi oarinti tac ca sa nu le supere pe doamne..de suferit au copii si parintii ..ele isi vad de treaba in continuare iar la parinti se uita ca la urs.
  Vreau sa stiu care este logica ca parintii au voie dimineata in incinta gradinitei iar la pranz nu!!
  Dimineata suntem curati fara microbi iar la pranz suntem mizerabili si nu avem voie sa intram.
  O alta problema!!..ingrijitoarele care jignesc copii si se uita de undeva de sus la toti.
  Vor sa se scoata si nu stiu cum.
  Stiti ca suplimentul de la ora 10 a fost scos..deci copii nu mai primesc fructe.
  Foarte frumos FLOARE DE COLT

 • Dragi parinti!!!! Este strigator la cer ce se intampla in gradinita asta!! Are dreptate acea mamica care a scris mai sus ca anumite personaje pleaca acasa cu traista plina,ca in baie copii nu st supravegheati si sapunurile cu hartia st cocotate pe geam.Cand copilul meu a vrut hartie i s-a rupt UN PATRATEL de HARTIE IGIENICA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dupa ce se inchid usile se amesteca duduiele intre ele,adica cele de la bucatarie fac „curatenie”prin bai si invers.Doar DSP-ul a gasit bacterii de materii fecale pe mainile acestor DUDUI de la bucatarie.Oameni buni, haideti sa ne unim sa facem ceva….e vb de copii nostri!!!!!!BRaVO DOMNULE ZIARIST!!!!!!!!!!

 • Dragi parinti,aceasta gradinita are mari probleme!!DUDUIELE de la bucatarie fac cu schimbul si spala si prin bai cd usile st inchise….doar nu degeaba DSP-ul a gasit urme de bacterii de materii fecale!!!!!Realizati ce s-a gasit???deci cu cata superficialitate se lucreaza….si tot ei st nervosi si cauta diverse scuze nefondate.Copilul meu cd merge la toaleta tr sa ceara hartie igienica si i se da doar un PATRATEL!!!!!In plus st persoane care vad pe diverse DUDUI din gradinita cum cara sarsanale pline cu….prod de igiena……RUSINE!!!!!Se trateaza copii in functir de simpatii si cat de mult sponsorizezi!!!!Domnul de mai sus are dreptate legat de provenienta carnii din spatele alim 28pt aproviz gradinitei….in ce conditii este adusa…..FeLlicitari domnului ziarist pt curaj si-l sustinem!!!!!!!!

 • Toate pleaca de la scoala 6 . Un director numit politic care a creat haos in gradinita dupa ce a respectat niste ordine de la inspectorat. Ati Lasat gradinita in pantaloni scurti .Cred ca se amuza cand va citeste comentariile. Timpul trece , leafa merge si acolo sunt 2 ingrijitori la 200 de copii. Cand am venit in toamna la scoala nici nu v – ati uitat la noi dna Ciobanu ! Ati dat afara 4 oameni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular