NewsAllert :

Starețul Mănăstirii Petru Vodă, arhimandritul Hariton Negrea, mesaj despre Mugur Cozmanciuc! ”Îl recomand pentru sufletul meu” (video)

Mugur Cozmanciuc: Ca președinte al CJ Neamț, îmi asum să atrag peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea județului

Iluminatul public din Piatra-Neamț va fi modernizat cu fonduri europene

Un bărbat a fost găsit mort într-un apartament din Bicaz, unde izbucnise un incendiu

Unde s-au dus 3,2 milioane euro din banii nemțenilor?! Nelu Tătaru: Spitalul de la Lețcani, fără avize și personal. NU poate primi pacienți”

Premierul Ludovic Orban: ”Contractul de pe DN15 Bicaz – Poiana Largului, o furăciune pe față! Cu acei bani construiam 16 km de autostradă!”

Încă o clasă din Piatra-Neamț își suspendă cursurile din cauza COVID

Fetiță accidentată pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț! Șoferul a intrat apoi pe contrasens!

Premierul Orban, în Neamț: ”Eu, dacă aș fi nemțean, aș fi jignit să mă conducă unul ca Arsene!”

Comuna Hangu s-a făcut de rușine! Contra-manifestație PSD tipic bolșevică la vizita premierului Orban!

Mugur Cozmanciuc, mesaj către Arsene: ”Ionele dragă, nici nu știi ce urmează să devii!”

Dragoş Chitic: “Bani europeni pentru modernizarea unor artere principale  din municipiu”

Incendiu la Roznov! O persoană a fost găsită decedată în locuință!

Dan Barna (președinte USR PLUS), la Neamț: Ideea că votul nu contează este neadevărată. Ieșiți la vot pe 27 septembrie!”

Bărbat accidentat mortal de un camion în Piatra-Neamț

  • 23 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Surse PSD Neamț: ”De un an s-a decis aducerea veneticilor pe pozițiile eligibile pentru parlamentare!”

Informațiile publicate în urmă cu câteva zile, prin care anunțam că pozițiile eligibile ale listei PSD Neamț pentru alegerile parlamentare vor fi ocupate de venetici (din alte județe și alte partide), au fost confirmate de membri marcanți, cu funcții din conducerea partidului.

Aceștia au precizat, sub protecția anonimatului, că decizia de a acorda locurile sigure unor membri veniți din Giurgiu, Ilfov sau București a fost luată în urmă cu circa un an de zile.

Nu doar că ni s-au confirmat informațiile, ba chiar am fost felicitați pentru curajul de a publica știrea și pentru acuratețea informațiilor. Și din ce ni s-a comunicat suplimentar, în PSD Neamț s-a format o tabără puternică ce a lăsat garda jos pentru a produce o schimbare radicală.

Din aceste motive, vom păstra confidențialitatea celor care ne-au făcut dezvăluirile.

Decizia de aducere a unor parlamentari venetici la PSD Neamț ar fi fost luată de un grup extrem de restrâns de decidenți, la București, și apoi trecută formal prin forurile statutare ale organizației PSD Neamț.

Planul final era însă ca cei aduși să fie poziționați în fruntea listei de candidați pentru parlamentarele din 2020. Astfel, pentru Camera Deputaților, primele 3 poziții ar urma să fie ocupate de Ilan Laufer, Răzvan Cuc și Cătălin Zamfira.

Sursele noastre din PSD Neamț susțin că hotărârea a fost luată în toamna anului 2018, cu ”binecuvântarea” lui Liviu Dragnea, un apropiat al președintelui PSD Neamț, Ionel Arsene.

Pe poziția a patra a listei pentru Camera Deputaților ar urma să fie plasat Ciprian Șerban, grație influenței afacerilor pe care le coordonează socrul acestuia, Mircia Gorghiu.

Însă nimeni nu mai garantează nici poziția a treia ca fiind eligibilă, având în vedere scorul obținut la alegerile europarlamentare și mai ales la prezidențialele din primul tur. Potrivit ultimului rezultat, PSD Neamț ar obține doar 2 mandate de deputat, cel mai probabil atribuite lui Cuc și Laufer.

Restul vor rămâne pe dinafară și aici ne referim la actualii deputați Neculai Iftimie, Ciprian Șerban, Dănuț Andrușcă sau Alexandru Rotaru.

De altfe, Alexandru Rotaru a fost momit cu o candidatură la Primăria Roman în anul 2020, unde ar urma ”să își rupă gâtul”, și astfel va fi ”executat” politic.

De asemenea, primarul de Târgu Neamț, Daniel Harpa, care viza și el un post de parlamentar, va rămâne doar cu dorința, pentru că nu va fi propulsat pe o poziție eligibilă.

Și la Senat au fost tranșate lucrurile, mai spuns sursele noastre din PSD Neamț. Cărțile au fost făcute de fosta pedelistă Oana Bulai care ar urma să fie cap de listă. Nici Ionel Arsene nu exclude o candidatură la Senat, pe una din primele două poziții. Asta cu atât mai mult cu cât există suficiente motive să credem că PSD Neamț va pierde la scor și alegerile locale. Așadar, PSD Neamț are toate șansele să rămână cu maxim un senator după parlamentarele din 2020.

În acest moment este o certitudine că senatorii Emilia Arcan și Dan Manoliu vor fi trimiși acasă, sau cel mult pe pozițiile 3-4 ale listei de candidați.

Totul a plecat în urma conflictelor care au apărut între Oana Bulai (susținută acerb de Ionel Arsene) și nucleul dur și vechi din PSD Neamț. Puterea de decizie a Oanei Bulai din PSD Neamț a nemulțumit oamenii cu vechime din partid care s-au văzut nevoiți să înghită pe nemestecate orice hotărâre a luat fosta membră a PDL Neamț.

Astfel, Oana Bulai a ajuns să decidă numirea sau schimbarea unor prefecți din Neamț sau a unor numiri în diverse instituții județene sau centrale. Nu știm din ce motive, Ionel Arsene a acceptat cam tot ce a propus Oana Bulai, ceea ce a creat nemulțumiri în partid.

Tot Oana Bulai a fost cea care a deschis larga ușa PSD Neamț pentru a intra membri de marcă ai PDL Neamț. Este o listă lungă de nume din fostul Partid Democrat Liberal Neamț care a ajuns în PSD iar foștii democrat-liberali au fost puși direct în funcții de conducere sub ochii uluiți ai membrilor vechi din PSD.

Ultima decizie influențată decisiv de Oana Bulai ar fi fost numirea în funcția de prefect a Danielei Soroceanu, prefect care a adus serioase deservicii de imagine PSD Neamț. Acest aspect a iritat și mai mult membrii PSD Neamț, cu atât mai mult cu cât organizația are suficiente cadre care ar fi putut ocupa funcția de prefect.

Nici primarii PSD nu au uitat umilințele la care erau supuși în perioada când Oana Bulai era administrator al județului și îi ținea pe culoar, să aștepte, la ușa ei sau la cabinetul președintelui. Asta dacă erau la birou.

(sursa foto: revista22.ro)

Articolul anterior

PSD – campania urii, dezbinării și miniciunilor

Articolul următor

Cozmanciuc (PNL Neamț): ”Convorbirile din 10-11 august 2018 vor fi declasificate”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *