ISSN 2457 - 3973

Tabără anti-drog în cabana militară de la Ardeluţa

Cabana Militară „Ardeluța”, din comuna Tarcău , a fost gazda unei sesiuni de informare și sensibilizare a copiilor și tinerilor, în domeniul antidrog și împotriva traficului de persoane. Lectorii – reprezentanți ai Instituției Prefectului județul Neamț, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului – sunt membri ai Echipei interinstituționale împotriva traficului de persoane a județului Neamț. Aceasta structură este constituită prin Ordinul Prefectului nr 79/ 2014, fiind formată din 16 institutii publice și organizații neguveranmentale, care desfăşoară activităţi de prevenire şi combatere a traficului de persoane, dar şi de asistenţă şi reintegrare a victimelor.

Grupul țintă a fost format din copii și tineri aflați în vacanță în Tabăra de Cercetași ”Șoimii Neamțului”, organizată de Asociația Cultural Social Economică „CHRISTIANA” din Piatra Neamț.

Copii, cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, au participat la sesiuni interactive de prezentare și anume : „Promovarea unui stil de viață sănătos . Sensibilizare cu privire la riscurile consumului de alcool și droguri ilegale „ tema prezentata de Tiberiu AGAFITEI – coordonator CPECA Neamț și tema prezentată de către Eugen SIMION , șef serviciu la DGASPC Neamț: „Formarea comportamentelor proactive în prevenirea traficului de persoane”.

Au fost distribuite materiale tipărite și vizionate filme documentare despre cazuri reale de consum de droguri și trafic de persoane, în care victimele erau copii și adolescenți și au fost discutate, într-o manieră adecvată vârstei grupului țintă, aspectele legislative legate de fenomenul traficului de persoane și consumului de droguri, protecția victimelor și recuperarea sau reintegrarea familială şi socială a victimelor.

Interesul participanților asupra tematicii abordate și asupra situațiilor prezentate va determina continuarea acestor sesiuni de informare și prevenire în domeniile antidrog și antitrafic de persoane. În cursul lunii august vor mai avea loc astfel de intâlniri , în cadrul taberelor de la Oglinzi și Săvinești, precum și în internatele școlare ale unor unități de învățământ din județ.

Articolul anterior

Aspiranții la catedrele din Neamț au picat cu zecile!

Articolul următor

Nenorocire la Roznov! Grindină cât oul de găină! Case distruse de gheaţă! Oamenii plâng în stradă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular