ISSN 2457 - 3973

Toader, out de la Ministerul Justiției! Nicolicea susținut pentru minister!

Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, cu o majoritate covârșitoare, retragerea sprijinului politic a lui Tudorel Toader pentru funcția de ministru al Justiției. Concomitent, în Senat a început dezbaterea pe moțiunea de cenzură împotriva ministrului Toader.

Retragerea sprijinului politic a lui Tudorel Toader vine după ce luni la rând, acesta a refuzat să promoveze ordonanțele privind modificarea codurilor penale.

Potrivit unor surse din din interiorul CEx, propunerea pentru funcția de ministru al Justiției care va fi înaintată președintelui României va fi Eugen Nicolicea. De la acesta din urmă se așteaptă, dacă va ajunge ministru, să urgenteze emiterea ordonanțelor blocate de Toader.

Rămâne de văzut care va fi reacția președintelui Klaus Iohannis având în vedere că poate refuza justificat orice nominalizare dacă are indicii temeinice că persoana nominalizată nu poate îndeplini corect funcția din diverse motive.

Pe de altă parte, DNA a făcut cereri de preschimbare a termenelor de judecată stabilite de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarele lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov. Motivul invocat este ”judecarea cu celeritate a acestor cauze”.

Dosarul lui Liviu Dragnea are termen pe 20 mai, iar cel al lui Darius Vâlcov pe 11 iunie.

Read Previous

„Și eu sunt ca tine!”- campanie de integrare școlară a copiilor cu dizabilități din Neamț

Read Next

A fost stabilită ordinea pe buletinele de vot! 13 partide și 3 independenți candidează la europarlamentare!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *