ISSN 2457 - 3973

Toate creșele publice din Piatra-Neamț se închid de luni, 20 iulie, pe perioadă nedeterminată!

Toate creșele din Piatra-Neamț se închid de luni, 20 iulie, pe perioadă nedeterminată, potrivit unei decizii luată, vineri, de Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Hotărârea este motivată de focarul de Covid-19 care a izbucnit la creșa de pe strada 1 Decembrie 1918, acolo unde 6 angajate s-au îmbolnăvit de Covid-19.

Părinții celor 15 copii care frecventau creșa respectivă stau cu sufletul la gură și așteaptă rezultatele testelor.

Pentru că există un real pericol ca și creșele să devină focare de Covid-19, s-a ajuns la concluzia că acestea trebuie să fie închise.

”În urma Hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență, pentru prevenirea infectării, s-a decis închiderea creșelor publice din Piatra-Neamț începând cu 20 iulie până la emiterea unei hotărâri a Comitetului Local pentru Situații de Urgență pentru reluarea activității acestora. Sănătatea populației și protejarea persoanelor vulnerabile, mai ales a copiilor, sunt prioritare și nu sunt negociabile! Evoluția crizei sanitare în ultima perioadă de timp este îngrijoratoare, pericolul infectării este încă prezent în orice moment, răspândirea comunitară a virusului este greu de atenuat mai ales în condițiile lipsei unei legislații care să permită autorităților să izoleze persoanele infectate”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

De alfel, primarul Dragoș Chitic transmitea ieri dimineață, când încă nu se știa situația de la creșa din Dărmănești, un mesaj către toți pietrenii pentru a lua în serios faptul că apar tot mai multe cazuri de Covid-19 în România.

Am prieteni care au fost infectați, care mi-au povestit tragedia prin care au trecut, ce-au trăit în acele zile și cât de greu le-a fost. Ei s-au vindecat dar nu toți semenii noștri au fost la fel de norocoși. Cazurile de persoane infectate au apărut și în instituțiile publice, chiar și în acele unități care luptă să-i salveze pe cei infectați, să-i ajute pe cei vulnerabili sau să rezolve criza sanitară.Din cauza lipsei unei legislații care să permită autorităților luarea măsurilor necesare, sunt mii de persoane infectate care se plimbă libere printre noi iar riscul de transmitere comunitară a virusului este enorm. Evoluția din ultimile zile ne arată că nu este deloc bine. Vă implor să conștientizăm pericolul, sa fim responsabili, să nu ne lăsăm manipulați de susținătorii unor teorii care nu au nicio legatură cu realitatea. Vă implor să aveți gijă de voi, să vă protejați, să-i protejați și pe ceilalți! Doar procedând așa, va fi bine!”, spunea, ieri, primarul Dragoș Chitic.

Articolul anterior

Este OFICIAL! Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL Neamț la președinția Consiliului Județean!

Articolul următor

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc: ”Peste 17 milioane lei de la Guvern pentru 49 localități calamitate de inundații!” Iată lista completă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *