ISSN 2457 - 3973

Trei centre de vaccinare în Neamț pentru etapa a doua care începe luni, 18 ianuarie. Doze insuficiente față de cereri!

În județul Neamț au fost organizate 28 de centre de vaccinare pentru etapa a doua care va debuta luni, 18 ianuarie 2021.

Doar trei dintre acestea vor fi deschise inițial, potrivit informațiilor furnizate de DSP Neamț.

”Locațiile au fost verificate și dintre acestea au fost selectate cele care asigură cele mai bune condiții, respectă normele specifice și sunt accesibile. Din cauza stocului limitat de vaccinuri, în data de 18 ianuarie 2021 începe activitatea de vaccinare a persoanelor care se încadrează în Etapa a II-a a Campaniei de vaccinare în 3 centre de vaccinare:

  1. Centru de vaccinare organizat la Piata Centrala „Sf. Gheorghe”din Piatra Neamt, str. Baltagului, nr.8,
  2. Centru de vaccinare organizat la Colegiul Tehnic „Miron Costin”Roman, corpul A, clădire „Cămin Internat”din Roman, str. Ştefan cel Mare, nr. 268,
  3. Centru de vaccinare organizat la Sala de sport din cadrul Clubului Sportiv din Târgu-Neamț, str. 1 Decembrie 1918, nr. 48.

Începând din 15 ianuarie platforma de programare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/a devenit funcțională pentru Etapa a II-a a Campaniei de vaccinare. Pînă în prezent, s-au programat la vaccinare în data de 18 ianuarie 481 de persoane, din care 360 în cele 3 centre”, au declarat reprezentanții DSP Neamț.

În etapa a doua de vaccinare sunt eligibile următoarele persoane:

  • Persoanele peste 65 de ani se programează prin: medicul de familie pe lista căruia este înscris sau prin alt medic de familie, pagina web de programări https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, call center, la numărul unic 021 414 44 25 sau 021 414 44 33, Direcția de Asistență Socială din localitate.
  • Persoanele sub 65 de ani cu boli cronice se programează prin: medicul de familie pe lista căruia este înscris, call center, la numărul unic 021 414 44 25 sau 021 414 44 33, Direcția de Asistență Socială din localitate.
  • Persoanele care lucrează în domenii cheie, esențiale se programează prin: angajator, care poate valida și programa persoana pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, pagina webhttps://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, numai după ce a fost validata de angajator.
  • Bolile cronice care se încadrează în Etapa a II-a a Campaniei de vaccinare: • diabet zaharat, • obezitate și alte boli metabolice, inclusiv congenitale, • afecțiuni cardiovasculare, • afecțiuni renale, • afecțiuni oncologice, • afecțiuni pulmonare, • afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, • afecțiuni hepatice moderate sau severe, • afecțiuni autoimune și boli rare.

În situația în care o persoană nu se prezintă la vaccinare la data planificată, programarea se anulează fără a mai fi nevoie de operațiuni suplimentare, fiind posibilă o nouă programare începând cu următoarea zi.

De asemenea, sistemul permite ca persoanele înregistrate să anuleze programările efectuate deja, iar ulterior să realizeze programări pentru altă zi sau alt centru de vaccinare, după caz.

În județul Neamț au fost primite 2095 de doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech, în 3 tranșe.

În perioada 4-16 ianuarie, în județul Neamț au fost vaccinate 2.084 de persoane. Au fost raportate 3 reactii adverse generale.

În ultima săptămână au fost vaccinate 960 de persoane, din care 329 din cadrul centrelor rezidentiale. 144 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.

Articolul anterior

Deputatul Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): ”Guvernul, condus de premierul liberal Florin Cîțu, în ajutorul antreprenorilor”

Articolul următor

COVID/ Cifrele pandemiei în Neamț: 12.000 infectări, 9.300 vindecări, 337 decese. Iată toate datele!

Un comentariu

  • Vreau sa știu dacă se fac angajări pe postul de asistent medical, în centrele de vaccinare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *