ISSN 2457 - 3973

Trei decese în ultimele 24 ore în Spitalul Județean; 364 bolnavi și 44 suspecți sunt internați. Iată explicațiile managerilor.

Trei pacienți cu COVID-19 internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț au decedat în ultimele 24 de ore, potrivit declarațiior făcute, miercuri, de managerul interimar al spitalului, Lucian Micu.

”Este vorba de un bărbat de 87 ani și două femei de 71 respectiv 81 ani”, a declarat Lucian Micu.

Miercuri, în spital erau internați 428 de pacienți dintre care 384 sunt confirmați cu COVID-19 iar 44 sunt suspecți. Dintre cei confirmați, 364 sunt într-o stare medie iar 3 au forme ușoare ale bolii. La secția ATI, 8 pacienți sunt ventilați mecanic iar 9 nu au nevoie.

”Mâine avem organizată o deplasare la Iași unde vom semna protocolul de colaborare cu Spitalul de Boli Infecțioase pentru a putea transfera pacienți de la spitalul nostru către unitatea modulară de la Lețcani. Protocolul este în studiu la cele două părți semnatare ale protocolului iar mâine va fi semnat. Lucrăm cu personalul tehnic din cadrul spitalului la o recompartimentare a ATI pentru a regândi și a găsi o soluție pentru mărirea numărului de paturi. La sfârșitul acestei săptămâni sperăm să fie operațional și să depunem la DSP pentru avizarea circuitelor. Sperăm să obinem avizul cât mai repede și să câștigăm 4 paturi ATI pentru pacienții pozitivi. Dorim și extinderea prizelor de oxigen și odată cu relocarea ATI vom încerca, într-o primă etapă la secția de ortopedie, să montăm prize pentru oxigen. Apoi vom interveni la secțiile de urologie și ORL, pentru a crește și numărul prizelor de oxigen”, a mai spus managerul interimar al SJU Piatra-Neamț.

”Spitalul este ocupat foarte aproape de capacitatea maximă. Ieri am avut 96 prezentări în UPU. În cursul nopții, cei 2 medici care au preluat garda au avut, fiecare, doar pentru pacienții suspecți de COVID-19 câte 20 de pacienți de investigat. Dintre aceștia, 15 au rămas pentru a li se face locuri pentru sectoarele de suspecți și chiar și pe ATI. Pacienții care se află în prezent în spital au forme moderate și severe. Este nevoie de suplimentarea surselor de oxigen. Plecând de la structura existentă, am suplimentat prin închirierea de aparate și avem circa 60 de astfel de aparate. Lucrăm la extinderea capacității instalației în pavilionul chirurgical din clădirea nouă, acolo unde se poate interveni”, a declarat directorul medical al spitalului, dr. Silviu Verzea.

Articolul anterior

Semnal de alarmă de la OPC Neamț! Nu toate măștile din comerț protejează împotriva SARS-CoV-2!

Articolul următor

Piatra-Neamț a ajuns (miraculos) sub pragul de carantinare! Situația pe fiecare localitate din Neamț! (11 noiembrie)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *