ISSN 2457 - 3973

Trei medici şi o asistentă din Neamţ, reţinuţi pentru 24 ore în dosarul certificatelor false de vaccinare

Trei medici, o asistentă şi un intermediar au fost reţinuţi pentru 24 ore, miercuri seara, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, în dosarul eliberării certificatelor false de vaccinare împotriva COVID-19. 

Cele cinci persoane vor fi prezentate, joi, judecătorilor Tribunalului Neamţ cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Reamintim că astăzi, ofiţerii DGA au efectuat 25 de percheziţii domiciliare, în Neamţ şi Iaşi, la persoane suspectate că ar fi eliberat certificate false de vaccinare împotriva COVID-19.

„Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracţională săvârşite începând cu jumătatea anului 2021 şi până în prezent, de către medici şi asistenţi medicali din cele două judeţe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obţinut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezenţa fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare”, arată ofiţerii anti-corupţie.

La domiciliul suspecţilor au fost găsite sume importante de bani (peste 120.000 euro în lei şi valută) precum şi certificate de vaccinare care urmau să fie „eliberate” către alţi doritori.

Taxa pentru eliberarea unui certificat care să ateste vaccinarea ajungea până la 250 euro.

Sunt vizate cadre medicale de la centrul de vaccinare drive-thru care a fost organizat la Shopping City Piatra-Neamţ dar şi medici de la cabinetele din Taşca şi Ţibucani.

Dosarul penal a fost iniţiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ de către D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ.

Potrivit unor surse din anchetă, în acest dosar au lucrat şi ofiţeri sub acoperire care s-au infiltrat în reţeaua care elibera certificate false de vaccinare împotriva COVID-19.

Articolul anterior

Mara Calista (deputat PNL): „Cu ajutorul monitorizării brățărilor electronice, agresorii vor putea fi stopați în timp util”

Articolul următor

Lansare de carte în Neamţ: „De la ie la izvod. Cusături tradiționale din Fondul „Elena Niță Ibrian”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.