ISSN 2457 - 3973

UDMR n-are organizație în Neamț, dar are candidați la parlamentare! Levente și Zoltan vor să vă reprezinte!

Deși nu are organizație în județul Neamț, UDMR a depus la sediul Biroului Electoral Județean liste de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Toți candidații pentru Camera Deputaților și Senat au nume explicite.

Astfel, lista pentru deputați îi are pe Gyorgy Botond, Csergo Otto, Nagy Hunor, Kulcsar Laszlo, Isan Magda, Bakai Szende-Beata, Peto Dalma-Csilla și Nagy Reka.

La Senat, lista îi are pe Eros Levente, Gall-Rimoti Andrea-Noemi și Angi Zoltan.

Ar fi fost și culmea ca pe candidații UDMR din Neamț să îi cheme Vasile, Ion, Măria sau Ileana. Dar cu aceste persoane – Ion sau Ileana – ne vom întâlni în secțiile de votare ca membri din partea UDMR. De ce? Pentru că UDMR mizează (cel mai probabil) pe votul acestor persoane, la schimb cu desemnarea lor în secțiile de votare, de unde vor încasa indemnizația corespunzătoare.

Și așa Levente, Gyorgy sau Zoltan vor avea parte de câteva sute de voturi (sunt circa 500 de secții de votare în județ) așa cum s-a întâmplat la fiecare scrutin parlamentar, europarlamentar și prezidențial.

Niciunul dintre candidații UDMR nu are vreo legătură cu Neamțul și mai mult ca sigur nu știe foarte multe lucuri despre județ. Probabil nici nu-i interesează.

Însă UDMR a depus mereu liste de candidați în toate județele pentru a-și maximiza rezultatele în urma alegerilor parlamentare.

De altfel, UDMR nu este înregistrat ca partid politic ci ca o organizație cu platformă culturală care face și politică pentru minorități (maghiari). Astfel, UDMR adună toate voturile din țară și dacă trece pragul electoral național de 5%, primește mandatele corespunzător rezultatului. Așa s-a ajuns ca în anul 2008, pe baza repartizării naționale a mandatelor neatribuite, UDMR să aibă un deputat în colegiul 6 Neamț. Nimeni nu l-a văzut la față prin județ.

Acum 4 ani, UDMR a obținut în județul Neamț circa 700 de voturi la Senat și peste 200 de voturi pentru Camera Deputaților.

Însă la alegerile europarlamentare din 2019, fără candidați, fără nici un eveniment, într-o discreție totală, UDMR a luat 1.700 de voturi. Apoi, la alegerile prezidențiale, Kelemen Hunor a obținut aproape 800 de voturi.

Toate aceste performanțe au fost obținute în condițiile în care la ultimul recensământ, în județul Neamț s-au declarat doar 98 de persoane ca fiind de etnie maghiară!

Articolul anterior

Petreceri ilegale întrerupte de polițiștii din Neamț! Din seara aceasta intră în vigoare noi restricții!

Articolul următor

Iată ce restricții intră în vigoare de duminică seara (25 octombrie) în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.