ISSN 2457 - 3973

Un acoperiș de pe un bloc din Dărmănești a fost smult de vânt! Câte acoperișuri au fost făcute cu autorizație de construcție? Dar placări pe exterior?

Acoperișul blocului U5 din cartierul Dărmănești a fost smuls, aseară, de vântul puternic care a bătut cu peste 50 de kilometri pe oră. Întreaga construcție, grea de câteva sute de kilograme, s-a prăbușit chiar în fața ușii de acces în imobil. Din fericire, în acel moment nu se afla nimeni în zonă pentru că deznodământul ar fi fost cu siguranță tragic. De asemenea, oamenii care locuiesc pe acea parte se pot considera norocoși că bucățile de lemn și tablă nu le-au intrat în casă prin geamuri.

Zgomotul cu care s-a prăbușit acoperișul i-a speriat pe toți cei din zonă. Oamenii au chemat pompierii ISU care au degajat bucățile care atârnau de pe bloc.

Multe dintre acoperișurile de pe blocurile din Piatra Neamț au fost făcute în urmă cu 15-20 de ani, când nimeni nu îi întreba pe oameni dacă au autorizație de construcție. Inițiativa apărea la cei care stau la ultimul nivel și care, sătui să le plouă în casă, au căutat echipe de ”meseriași” care s-au pus pe ridicat astfel de construcții. După principiul solidarității, toți proprietarii de apartamente au contribuit la plata lucrărilor, chiar dacă cei de la etajele inferioare au achitat mai puțin. Tot pe același principiu, al solidarității, oamenii vor răspunde în fața legii dacă se întâmplă o nenorocire.

În podurile blocurilor, aceeași oameni cu inițiativă și-au făcut spații de depozitare, îngrădite, unele chiar cu instalații electrice improvizate. În anii trecuți, pompierii au găsit și afumători pentru carne în aceste poduri. Pericolul care pândește este uriaș.

Nu doar acoperișurile fără autorizație sunt un pericol ci și placările pe care proprietarii de apartamente le-au făcut, pe exterior, tot cu ajutorul unor ”meseriași”. Cei mai mulți dintre oameni nu au autorizații de construcție pentru aceste lucrări, unele făcute impropriu și care riscă să cadă în capul trecătorilor.

Articolul anterior

Asociaţiile Romii Romaşcani şi Muşatinii Roman invită la dezbatere (comunicat de presă)

Articolul următor

Cine câștigă alegerile parlamentare? Cine dă mai mult! Ce surprize vor fi în Neamț!?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *