ISSN 2457 - 3973

UPDATE Un lider PSD admite că social-democrații vor pierde alegerile la Piatra-Neamț

Vlad Marcoci, unul dintre liderii filialei PSD Piatra-Neamț, admite că social-democrații vor pierde alegerile europarlamentare în municipiul reședință de județ.

Marcoci este unul dintre pionii importanți ai campaniei electorale pentru europarlamentare a PSD Piatra-Neamț. Targetul pe care și l-a stabilit este unul cât se poate de clar: ”Îmi doresc ca diferența la care PSD va pierde în fața PNL la Piatra-Neamț să nu fie mai mare de 5 procente”, a spus, miercuri, Vlad Marcoci.

Declarația sa este cât se poate de elocventă și denotă faptul că social-democrații (sau cel puțin Vlad Marcoci) se așteaptă ca PNL să obțină victoria în municipiul Piatra-Neamț. Probabil că analiza vine și în urma unor sondaje interne ale PSD care arată că liberalii vor câștiga alegerile europarlamentare în mediul urban, poate chiar la nivel județean.

Pe de altă parte, Vlad Marcoci își pregătește în paralel o candidatură pentru funcția de președinte al organizației PSD Piatra-Neamț, fiind susținut de o parte dintre liderii organizației.

Există însă alți lideri nemulțumiți de revenirea cu pretenții în partid a lui Vlad Marcoci, cel care a deținut diverse funcții de-a lungul timpului în PNL, PLD, PDL și chiar a pus bazele filialei Neamț a PRO România. Odată reîntors, Marcoci a fost numit și pe o funcție importantă, fiind directorul Administrației Bazinale de Apă Siret.

Vlad Marcoci nu își dorește o candidatură la funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț, cel mai probabil fiind interesat de un mandat de parlamentar.

Indiferent că unora le convine sau nu revenirea în PSD a lui Vlad Marcoci, acesta rămâne un politician abil și cu experiență. A fost prefect, președinte al CJ Neamț, deputat, director al Agenției Fondului de Mediu iar ca politician a ocupat funcții de conducere importante (președinte PNL Neamț, președinte executiv PSD Neamț, etc). Această experiență dobândită face ca teoriile pe care le emite să fie plauzibile. Iar dacă PSD pierde alegerile la Piatra-Neamț și PNL se clasează pe prima poziție, va fi încă o dovadă că Marcoci știe ce spune. Rămâne de văzut dacă diferența este de 5 la sută sau mai mare.

 

UPDATE

La 24 de ore de la publicarea știri de mai sus, Vlad Marcoci a precizat că afirmațiile sale au fost interpretate greșit și că de fapt ar fi spus că: Eu am spus că este posibil ca PSD să piardă cel mult 5 procente față de rezultatul obținut la ultimul scrutin, respectiv la alegerile parlamentare”.

Rezultatul de duminică ce oricum nu mai poate fi influențat de nimic va demonstra dacă Vlad Marcoci a avut dreptate.

Articolul anterior

Ieșean decedat într-un accident rutier în județul Neamț

Articolul următor

De ce premierul Viorica Dăncilă a ocolit județul Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular