ISSN 2457 - 3973

Unanimitate pentru sănătate! Aparatură și echipamente medicale de 3 milioane lei la spital pentru COVID-19!

Unitate pentru sănătate. Așa ar putea fi caracterizată ședința extraordinară a Consiliului Județean Neamț de miercuri în care toți cei 26 de consilieri județeni ai PSD, PNL, ALDE și PMP au aprobat rectificarea bugetară de 3 milioane de lei.

Banii au fost luați de la alte capitole de investiții și direcționați către Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

O parte din sumă este direcționată pentru achiziționarea unor aparate și materiale sanitare, precum și a dezinfectanților.

Va fi cumpărat în regim de urgență un aparat real-time pentru teste de coronavirus, 4 ventilatoare, 8 monitoare de funcţii și 8 paturi ATI.

De asemenea vor fi cumpărate 2 izolete, și 50 de filtre pentru pacienți, având în vedere că unica izoletă din cadrul ISU Neamț este stricată.

Totodată a fost suplimentată suma pentru medicamente de la 300.000 la 800.000 lei iar pentru dezinfectanţi au fost alocaţi 900.000 lei.

Pe de altă parte au fost alocate 1,7 milioane lei pentru cheltuieli de personal. Asta pentru că, având în vedere că este stare de urgență, pot fi angajate cadre medicale fără concurs, dar pentru o perioadă maximă de 6 luni.

„Îi asigur pe nemţeni că noi, Consiliul Judeţean, legislativul, vom pune la dispoziţie sume ori de câte ori va fi nevoie până reuşim să trecem de această nenorocire. Dacă va fi nevoie pe parcurs să suplimentăm sumele, vom convoca o nouă şedinţă. Dacă nu se poate face fizic şedinţa, o vom face on-line. Asigur cetăţenii judeţului că ne ocupăm să gestionăm problema şi că suntem responsabili”, a declarat, în şedinţă, preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

La Spitalul Judeţean Neamţ au fost reduse la jumătate internările de zi iar triajul pacienţilor cu afecţiuni respiratorii se face într-un cort amplasat în curtea unităţii.

La Secţia de contagioase sunt pregătite 50 de paturi pentru suspecţii sau pacienţii cu virusul Covid-19.

În judeţul Neamţ sunt confirmate până acum 5 cazuri de infectare cu coronavirus, câte unul la Roman şi Bicaz şi 3 la Piatra-Neamţ.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc (PNL Neamț): Suntem alături de românii din afara granițelor țării

Articolul următor

Controale la barurile și restaurantele din Piatra-Neamț! Amenzile ajung până la 70.000 lei!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *