NewsAllert :

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

Mugur Cozmanciuc: ”Guvernul a asigurat fondurile pentru angajații DGASPC. Ionel Arsene să explice ce a făcut cu banii!”

Municipiul Piatra-Neamț și alte 6 localități – LA UN PAS DE CARANTINĂ! Lista cu fiecare oraș/comună din Neamț!

Președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu: ”Nu mergem în alianță dacă nu suntem considerați parteneri!”

COVID-19/ Cursuri suspendate de marți, 20 octombrie, în școli din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Podoleni

Surprize pe listele de candidați ai PSD Neamț pentru alegerile parlamentare

O fetiță de 14 ani a fost accidentată grav pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț

Au fost validați toți candidații PNL Neamț pentru parlamentare. Iată numele acestora.

Grav accident rutier cu 4 victime la Bodesti. A intervenit Descarcerarea!

Situația COVID-19 în Neamț, vineri – 16 octombrie! Vești bune și vești rele de la DSP Neamț!

PNL-USRPLUS-PRO România – noua majoritate politică în Neamț! Declarații importante ale celor 3 lideri! (video)

Anunțul anului în politica din Neamț! Conferință comună PNL – USRPLUS – PRO România! PSD și Arsene stau în opoziție 4 ani!

Un polițist în vârstă de 46 ani, din Neamț, a fost găsit mort în apartamentul său

A ”parcat” mașina într-un stâlp din curtea R.A.R. Neamț

  • 21 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Unde s-au dus 3,2 milioane euro din banii nemțenilor?! Nelu Tătaru: Spitalul de la Lețcani, fără avize și personal. NU poate primi pacienți”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, la Piatra-Neamț, că spitalul modular COVID de la Lețcani nu poate primi deocamdată pacienți.

Ministrul Tătaru a explicat și care este motivul: unitatea nu are avize, nu este structurată corespunzător și nu are nici personal (ar fi nevoie de circa 350 cadre medicale).

De altfel, ministrul Sănătății și-a exprimat încă o dată disponibilitatea de a susține deschiderea spitalului însă decizia nu este la minister.

”Am fost ieri acolo să văd, în urma unor sesizări, şi a unei autorizaţii temporare de funcţionare dată de DSP Iaşi. Ce am putut observa acolo? Nu avea nici o negaţie sau aviz de la ISU, nici de la Apele Române, nici de la Mediu. Am recomandat să înceapă o reevaluare la tot ce înseamnă avize de obţinut. Am văzut şi o neaşezare structurală pe tot ce înseamnă Spital COVID-19. Nu am găsit acolo aşezarea fiecărui compartiment care să corespundă, că este boli infecţioase, că este terapie intensivă. Astăzi va fi o echipă comună medicină de urgenţă – terapie intensivă – DSP care va reorganiza în interior acest spital ca să putem să îi dăm coordonare şi acea organizare de spital suport-COVID-19. Unitatea figurează ca secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva”, aflat în subordinea CJ Iaşi, care va trebui să asigure atât personal cât şi operaţionarea. Un mananger de spital, când îşi asuma o secţie exterioară, îşi evaluează personalul şi dacă nu are acel personal va face solicitare către Comitetul Naţional pentru Coordonarea Intervenţiei, pentru numărul de personal şi ce specialităţi are nevoie. Sunt multe spitale în Iaşi care ar putea detaşa acel personal. Noi, în măsura în care îşi fac necesarul, vom solicita acele detaşări din alte judeţe. În interiorul judeţului, detaşarea se face cu aprobarea DSP şi a Comitetului Judeţean pentru Coordonarea Intervenţiei, din care face parte şi CJ – în subordinea căruia se află spitalul. Deci spitalul de la Leţcani nu corespunde şi nu vor intra bolnavi astăzi în acel spital. Reorganizarea structurală se poate face în 2-3 zile, din punctul meu de vedere. Dar avizele…inclusiv apa menajeră care pleacă din acest spital, înseamnă un deşeu biologic. Acolo vom avea pacienţi cu COVID-19. Până nu avem toate circuitele puse la punct şi toate responsabilităţile asumate, inclusiv de acea apă menajeră – unde se duce – nu putem gestiona un spital într-o pandemie cu un risc biologic”, a declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a adăugat că marți va veni Inspecţia de Stat a Ministerului Sănătăţii ca să evalueze toate avizele, dacă există, dacă nu există, iar cele care există (inclusiv cel dat de DSP Iași) dacă au fost date legal.

Vinerea trecută a avut loc o nouă inaugurare a spitalului de la Lețcani (a doua), eveniment realizat vădit în scop electoral cu alai: preoți, presă de casă și candidați ai PSD.

Pentru spitalul nefuncțional de la Lețcani, Consiliul Județean Neamț a dat 3,2 milioane euro iar Consiliul Județean Iași alte 10 milioane euro.

Spitalul de la Lețcani trebuia dat în folosință, conform contractului, în urmă cu mai bine de 3 luni!

În tot acest timp, Spitalul Județean Neamț – aflat în administrarea CJ Neamț este subfinanțat.

Articolul anterior

Premierul Ludovic Orban: ”Contractul de pe DN15 Bicaz – Poiana Largului, o furăciune pe față! Cu acei bani construiam 16 km de autostradă!”

Articolul următor

Un bărbat a fost găsit mort într-un apartament din Bicaz, unde izbucnise un incendiu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *