NewsAllert :

Iată ce restricții intră în vigoare de duminică seara (25 octombrie) în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina

UDMR n-are organizație în Neamț, dar are candidați la parlamentare! Levente și Zoltan vor să vă reprezinte!

Petreceri ilegale întrerupte de polițiștii din Neamț! Din seara aceasta intră în vigoare noi restricții!

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

  • 26 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Ursul a fost văzut în seara asta în zona Bâtca Doamnei – Piatra Neamț! Avertisment pentru bicicliști sau cei care fac jogging!

Situația din zona Bâtca Doamnei devine tot mai tensionată și periculoasă pentru oamenii din zonă. Și bicicliștii care și-au făcut traseu prin zonă dar și cei care fac jogging sunt în pericol pentru că ursul care și-a făcut simțită prezența în urmă cu o săptămână a fost văzut din nou în această seară.

Operatorul video Cosmin Humă a fost cel care aproape a dat nas în nas cu ursul, pe podul de la Bâtca Doamnei.

El a povestit pățania într-un mod hazliu dari a tras în același timp un semnal de alarmă cât se poate de serios!

”Frațilooorrr! Am văzut URSUL!!! La 19:30 veneam spre Agârcia și când să fac dreapta pe podul de la Bâtca Doamnei a venit și ursul în fugă, de pe pod. Am acordat frumos prioritate de urs după care am călcat accelerația până la blană, ca să zic așa. Nu părea un urs bătrân, dar nici pui. Atenție bicicliști și alergăreții din zonă! Chiar nu e glumă! Nu am avut timp să fac poză dar l-am văzut clar de tot la vreo 8-10 metri”, a povestit Cosmin Humă.

Acesta susține că în urmă cu câteva zile, câinii pe care îi are în curtea casei de la Agârcia au urlat toată noaptea”de ziceai că vine sfârșitul lumii”.

Ursul a mai fost văzut în urmă cu o săptămână și de alți localnici care au anunțat alarmați autoritățile.

”Este un urs adult de talie mare”, a confirmat Doru Gherghel, directorul Direcţiei Silvice Neamţ.

În ciuda pericolului, ursul nu poate fi împușcat de autorități datorită legilor în vigoare. Din acest motiv, oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din case după lăsarea întunericului și să nu lase restul de mâncare prin tomberoane. Ursul care dă târcoale la mai puțin de 2 kilometri de Piatra Neamț pare să fie înfometat și caută să își facă rezerve pentru iarnă când va intra la hibernare.

Până atunci mai este suficient timp și Piatra Neamț ar putea deveni la fel ca Sibiu sau Brașov un oraș pe străzile căruia să apară un urs.

Pe de altă parte, ursul care a fost văzut în această zonă ar putea fi animalul care în această primăvară a sfârtecat mai multe animale în cartierul Văleni din Piatra Neamț.

Articolul anterior

Audit la societatea Troleibuzul

Articolul următor

Cui îi dă șah Mugur Cozmanciuc?! PNL pregătește următoarea mutare…

5 Commentarii

  • Pai hai sa il omoram ca doar asta stim…..ar trebui sa se ocupe de situatie cine e in masura

  • Miercuri seara 23.11.2016 a intrat intr-o curte pe langa fosta cabana batca doamnei. Proprietara iesind afara la anuntul cainilor a inlemnit vazand dihania la numai 10 metri de casa. Speriat de flesul reflectorului a luat-o la fuga trecand prin gard ca si cum nu ar fi existat. Apelul la 112 a fost luat in considerare si au trimis echipaje in zona. Speram sa nu existe victime pe viitor…

  • Cel mai bine este, pentru toti iubitorii (cu creier putin) de animale, ca ursul sa omoare vreo doi – trei oameni si apoi vedem cum il dragalim, tranchilizam sau il eutanasiem (desi nu sufera deloc). As mai vrea sa vad atitudinea unui astfel de iubitor daca atacatul ar fi el sau familia lui. Din pacate eu am vazut om sfartecat de urs, desi primul nu facuse decat sa mearga prin padure, la taiat lemne. Cum nu cred ca va putea fi prins, adormit si mutat, asa cum se intampla intr-o tara normala, as pleda pentru impuscare.

  • NU VREM SA OMORAM PE MOS MARTIN DAR NICI EL PE NOI
    Ursul s-a aciuat prin zona de cateva saptamani , isi face veacul in jurul podului , coboara pe langa izvor probabil sa bea apa din parau . O ursoaica cu pui a fost vazuta pe versantul din fata, pe drumul care duce la cetate . Motivele pentru care se apropie de zonele locuite pentru a cauta hrana sunt binecunoscute de toata lumea , zilnic ies din padure zeci de camioane incarcate cu lemne . Un nene de la un ziar local a scris un articol despre situatie , toti au luat la cunostinta dar nimeni nu poate sa faca nimic . De mutat nu-l pot muta , de-mpuscat ar fi pacat ( slava domnului ca-i ilegal ) si sper sa nu fie otravit de cei care-au otravit si maidanezii din vara . Literatura de specialitate zice ca ursul nu prea ataca omul dar ce te faci daca-l prinzi intr-o pasa proasta ? Macar de-ar fi becuri stradale in zona sa-l vezi din timp , poate asa nu s-ar ajunge la vreo nenorocire . Am plecat in padure , s-aveti o seara buna .

  • E asa de greu de construit o capcana?? P groapa acoperita cu plasa cu niste mancare inauntru n-ar fi greu de facut…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *