ISSN 2457 - 3973

USR: ”Deșeuri medicale la groapa de gunoi din Piatra-Neamț! Garda de Mediu are nevoie de ochelari!” (video)

Liderii USR Neamț acuză conducerea Gărzii de Mediu Neamț (condusă de PSD) că închide ochii la ceea ce se întâmplă la groapa de gunoi a municipiului Piatra-Neamț, din cartierul Văleni.

USR-iștii susțin că aici ajung, în mod ilegal, și deșeuri medicale: seringi, fiole și alte materiale. Ceea ce înseamnă și un risc major de contaminare a oamenilor și a solului.

Aceste aspecte constatate au fost depuse în scris la Garda de Mediu dar și la Direcția de Sănătate Publică, sub semnătura președintelui USR Neamț,

Deputatul Iulian Bulai susține că din răspunsul primit de la Garda de Mediu reiese că ”nu sunt probleme și că acolo sunt aproximativ 30.000 de tone de compost, adică doar deșeuri biodegradabile care se vor transforma în îngrășământ”.

La DSP Neamț, lucrurile se mișcă într-ul ritm mult mai lent. De la această instituție nu a răspuns nimeni sesizării depusă de USR.

Pe 31 ianuarie, mai mulți membri ai USR Neamț au mers din nou la depozitul de “compost” și au filmat toate deșeurile “biodegradabile” de acolo.

“Când am ajuns la fața locului, am observat că acolo nu erau depozitate doar deșeuri biodegradabile, rezultate din întreținerea parcurilor, deșeuri vegetale și din lemn, ci era plin de seringi, fiole de la medicamente, sticlă mărunțită și bucăți de plastic rezultate in urma procesului de concasare a gunoiului. Când l-am întrebat pe angajatul SC Brantner SA, prezent acolo, ce urmează să se întâmple cu această zonă, în primă fază mi-a răspuns că acea zonă va fi acoperită cu iarbă și va arăta bine; apoi văzându-mă revoltat din cauza poluării solului și a pânzei freatice, mi-a spus că mai întâi va fi cernut tot pământul și apoi înierbat, lucru care este greu de crezut”, a spus Marius Irimia, membru USR Piatra-Neamț

Printr-un comunicat de presă, USR Neamț cere autorităților competente să ia măsuri urgente și concrete pentru protejarea mediului și pentru protejarea sănătății cetățenilor.

Totodată, solicită autorităților să răspundă cum au ajuns deșeurile medicale și cele care nu sunt biodegradabile (sticlă, plastic, cauciuc) în zona de compost și cum va fi ecologizat locul.

 

Articolul anterior

Două surori din Poiana Teiului, la un pas de moarte

Articolul următor

Proiectile descoperite în pădurea Nemțișor, din comuna Vânători-Neamț

0 Commentarii

 • Când vom avea si,cei din Precista ,lângă noul centru comercial TERRA SHOPPING ,containere de gunoi închise așa cum se întâmplă in alte zone ? Zilnic vin diverse persoane si răstoarnă containerele pentru a rascoli in gunoaie. Cand bate vântul puternic, toate deșeurile sunt împrăștiate până la Piața Bistrița . Peisajul este dezolant si infect ,mai ales pentru copiii care se joacă printre blocuri.

 • Ar trebui bagati in puscarie toti cei care au tolerat asa ceva.
  Ar trebui anchetati:
  -sefii de la Garda de Mediu care de fapt protejeaza mafia si pe cei care polueaza,
  -sefii de la DSP care parca traiesc intr-un buncar si nu vad nimic din ce se intampla in oras si in judet,
  -cei din administratie, de la Primarie, CJ etc care au permis societatilor care au administrat Groapa de Gunoi sa faca asa ceva.
  E crima ce vedem in aceste imagini.
  Bravo USR!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *