ISSN 2457 - 3973

USRPLUS Neamț cere demisia lui Ionel Arsene din funcția de președinte al CJ Neamț

Și USRPLUS Neamț a reacționat la invitația lui Ionel Arsene de a participa la discuții pe tema numirii noului mananger al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.
”USRPLUS Neamț, alături de celelalte forțe politice, a primit invitația de la Ionel Arsene – președintele CJ Neamț, pentru a ne consulta mâine dimineață în numirea unui nou manager la Spitalul Județean Neamț unde sâmbătă seara au murit 10 persoane.
Nu vom merge la această întâlnire, nu în aceste condiții. Refuzăm să cădem pradă unei mișcări mârșave electorale. Politizând în continuare o tragedie, fără legitimitate, PSD invită la negocieri. Mai mult, „invită la unitate” și „se adresează oamenilor”. Ionel Arsene este omul care a numit un management dezastruos la spital în ultimii 4 ani. Unde erau unitatea și umanitatea când au fost numiți politic 8 manageri interimari într-un an?
Arsene este parte a decidenților care au politizat această instituție care este acum în plin haos. USRPLUS îi cere demisia lui Ionel Arsene. De mâine ar trebui să plece de la conducerea CJ. Nu mai are legitimitate.
Soluția, în opinia noastră, este următoarea: programul de guvernare al USRPLUS – organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director de spital. Politizarea și incompetența trebuie să dispară. Aceasta se va întâmpla dacă politicul nu va mai interveni în aceste numiri și dacă se vor organiza concursuri pe bune. Funcția de manager al unui spital trebuie să fie ocupată de un profesionist, nu de primari declarați incompatibili de către ANI. Reforma profundă a managementului din spitale este necesară acum, nu avem nevoie de alte numiri politice în stilul lui Arsene.
Iulian Bulai, copreședinte USR PLUS Neamț
Ioan Meraru, copreședinte USR PLUS Neamț”

Articolul anterior

Liviu Harbuz, mesaj pentru Ionel Arsene: ”Asumați-vă tragedia de la Spitalul Județean și demisionați!”

Articolul următor

PNL Neamț: ”Spitalul are nevoie de un management profesionist! Domnule Arsene – demisia!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *