ISSN 2457 - 3973

Viceprimarul Constantin Teodorescu a demisionat! Cu 4 luni întârziere!

Constantin Teodorescu a demisionat, joi, din funcţia de viceprimar şi calitatea de consilier local la Piatra Neamţ. Teodorescu şi-a motivat demisia într-un mod subtil iar toată lumea din jurul său a rămas, oarecum, şocată de gestul de a renunţa la administraţie. De fapt este şocul demisie fără o discuţie prealabilă cu cei din conducerea PNL Neamţ. Asta cu atât mai mult cu cât, la un moment dat, Constantin Teodorescu dădea impresia că este interesat chiar mai mult decât funcţia pe care o ocupa. Era unul dintre cei 8 candidaţi interni pentru a fi desemnat candidat la funcţia de primar în 2016!

Pentru cei care analizează datele reale, demisia lui Constantin Teodorescu este un gest firesc. Poate nefiresc este doar timpul prea mare scurs până la demisie.

Cine îşi aduce aminte momentul alegerii lui Constantin Teodorescu în funcţia de viceprimar, ştie că acesta a anunţat atunci că nu vrea să renunţe la serviciul mult mai liniştit şi mult mai bine plătit de la RIFIL.

După alegerea ca viceprimar, Constantin Teodorescu avea legal un termen de 15 zile pentru a alege într cariera administrativă sau cea profesională. Suprinzătoare a fost decizia de a rămâne viceprimar de Piatra Neamţ! Dar din nou a existat o explicaţie. Majoritatea din Consiliul Local nu era atât de stabilă încât liberalii să fie siguri că vor recâştiga funcţia de viceprimar dacă pleacă Teodorescu şi de aceea i-au cerut să rămână. Între timp lucrurile s-au adâncit şi mai mult şi avem exemplul penultimei şedinţe de Consiliu Local când Monica Anton (PNL) nu a reuşit să obţină majoritatea voturilor pentru a fi numită în AGA la Troleibuzul.

Aşadar, la vremea respectivă, Constantin Teodorescu rămânea viceprimar nu pentru că îşi dorea funcţia ci pentru că i s-a cerut. Ultimele 4 luni l-au readus cu picioarele pe pământ. Teodorescu şi-a dat seama că nu este făcut pentru această lume politică, că nu are stomacul tare şi nervi de oţel şi a demisionat!

”Azi, 27 august 2015 mi-am depus demisia din funcția de Viceprimar al Muncipiului Piatra-Neamț și din funcția de Consilier Local. Am acceptat în mai 2015 funcția de viceprimar și am plecat cu inima deschisă pentru a face ceva pentru comunitatea noastră. Am realizat însă că nu pot. Las pe fiecare dintre dumneavoastră să apreciați care sunt motivele. Indiferent ce aș spune eu, fiecare poate interpreta altfel. Sunt educat și construit pentru un alt mod de lucru, pentru o viață fără compromisuri. Am întâlnit în Primărie mulți oameni de calitate cu care aș fi putut duce la capăt orice proiect. Vreau să le mulțumesc lor și colegilor consilieri pentru colaborare și să le doresc succes în continuare și putere de muncă”, a declarat, pe contul său de facebook, Constantin Teodorescu.

Primarul Dragoş Chitic a reacţionat imediat la anunul demisiei şi a postat şi el un mesaj.

”Demisia domnului Constantin Teodorescu atat din functia de viceprimar cat si din functia de consilier local este o surpriza, dar ii respect decizia. Este un act unilateral, o initiativa personala , care probabil are la baza o constatare realista a modului in care se face politica in Romania. Sunt convins ca nu are reprosuri la adresa felului in care am facut , in echipa, administratie la Piatra Neamt timp de patru luni. Este un om de echipa , un bun partener in luarea deciziilor administrative , aducandu-si totodata propriul aport la rezolvarea problemelor comunitatii si la dezvoltarea orasului.Sunt convins ca vom gasi in perioada urmatoare cea mai buna solutie de completare a echipei de conducere , formula care sa asigure stabilitatea si functionalitatea Primariei, continuarea proiectelor , dezvoltarea orasului si cresterea calitatii vietii cetatenilor din Piatra Neamt. Normalitatea in administratie trebuie să continue”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Dincolo de demisia aşteptată sau neaşteptată, rămâne de văzut cine este următorul consilier local care va fi validat din partea USL. Potrivit listei ar urma liberala Roxana Pricop, cunoscută mai mult în lumea artei din judeţ. Dacă aceasta mai este sau nu membru de partid, este un mister care dă frisoane reci liberalilor şi speranţe celor de la PSD. Pentru că următoarea pe lista USL ar fi Olga Nistor de la PSD iar această ipoteză complică şi mai mult lucrurile pentru liberali.

Într-o situaţie de normalitate, cel de-al doilea post de viceprimar ar trebui să revină firesc PSD-ului, respectiv Aureliei Simionică. Dar cine mai poate vorbi de normalitate în politică?

 

(G. APETRII)

Articolul anterior

Tragedie la Apa Serv! Doi angajați au murit înecați la Cotu Vameş!

Articolul următor

Noutăți interesante despre județul Neamț! Tu știi câți mai suntem? Dar câți vom fi?

Un comentariu

  • D-ra Pricop si-a dat demisia din PNL în primăvara acestui an.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular