ISSN 2457 - 3973

Viceprimarul Teodorescu: Situația de la Inspectoratul Școlar este alarmantă pentru PSD Neamț!

După ce i-a cerut demisia ca urmare a scandului fraudării examenului de bacalaureat, examen al cărei președintă a fost inspectorul general adjunct Elena Laiu, viceprimarul Constantin Teodorescu arată din nou cu degetul către aceasta. De această dată, vicele Teodorescu susține că scandalul transferurilor elevilor de clasa a noua anchetat de Ministerul Educației pune un semn de întrebare asupra modului în care s-au rezolvat dosarele.
”Atrag atenția asupra unei noi situații apărute în județul Neamț. Potrivit presei, Corpul de Control al  ministrului Educației va face verificări în județul nostru în cazul transferurilor de elevi care intră în clasa a IX-a. Situația este alarmantă pentru PSD deoarece doamna Elena Laiu (ce este și inspector general școlar adjunct al IȘJ) este și șefa Comisiei care a avizat aceste transferuri. 
Doamna Laiu, promovată în funcție de fieful PSD din Neamt, ar putea avea o problemă în fața Corpului de Control dacă nu va putea proba legalitatea acestor transferuri. Mai mult, Elena Laiu  a fost și președinta comisiei județene de Bacalaureat, care a “performat” cu aproape 100 de elevi eliminați și profesori sancționați”, susține viceprimarul Constantin Teodorescu.
Acesta a adăugat că atitudinea deputatului Ionel Arsene, președinte al PSD Neamț este neonorantă pentru pietreni.
”Comunitatea i-a dat votul pentru a ajunge în Parlamentul României nu pentru declarații suburbane, ci pentru a face o politică reprezentativă la nivel central, nu una josnică. În timp ce PNL Neamț atrage atenția asupra unor probleme reale ale comunității noastre, PSD Neamț, prin liderul său,  are o atitudine nedemnă, care îi pune în primul rând în dificultate pe aleși locali ai PSD. Fac apel la aleșii locali ai PSD  să nu adopte atitudinea liderului lor și să se aplece, în primul rând, asupra problemelor locuitorilor pe care îi reprezintă. Este momentul să luăm atitudine”, mai spune Constantin Teodorescu.
Ministrul Educației a declarat, sâmbătă, că va trimite corpul de control în județele Suceava, Botoșani, Constanța, Prahova și Neamț pentru a cerceta modul în care au fost aprobate cererile elevilor de clasa a noua care au solicitat transferul la alte licee decât cele la care au fost admiși. În Neamț au fost depuse 241 de cereri și au fost aprobate 160, de către comisia condusă de inspectorul școlar general adjunct Elena Laiu.
În altă ordine de idei, declarația viceprimarului Teodorescu prin care face referire la liderul PSD Neamț vine în contextul în care acesta din urmă a comparat candidații interni din PNL Neamț cu ”papagali politici, cu atât mai puțin gâște care nu au nimic de oferit nemțenilor decât vorbe goale și propagandistice”. 

Articolul anterior

Lista directorilor de unități școlare numiți de ISJ Neamț!

Articolul următor

Accident mortal la Turturești

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular