ISSN 2457 - 3973

Vitalie Proca a fost condamnat la 12 ani şi jumătate de închisoare! Fraţii Mararu au condamnări de 12 respectiv 15 ani!

Tribunalul București l-a condamnat luni la 12 ani și 6 luni de închisoare pe interlopul moldovean Vitalie Proca, acuzat că a încercat să omoare în 2012 un tânăr în cartierul Vitan din București, pe care l-a confundat cu liderul lumii interlope din Piatra Neamț, Ioan Mironescu.

Instanța a mai dispus ca Vitalie Proca, aflat în prezent în arest, să-i plătească tânărului pe care a încercat să îl ucidă 200.000 euro daune morale și 20.000 euro daune materiale.

De asemenea, Proca va fi expulzat din România, după ce își va ispăși pedeapsa.

Decizia nu este definitivă.

Pe 21 aprilie 2015, şi fraţii Anton-Bogdan şi Nicolae-Răzvan Mararu au fost condamnaţi, la 15 ani, respectiv 12 ani de închisoare, în acelaşi dosar, ei fiind obligaţi de instanţă să achite daune morale de 300.000 de euro şi despăgubiri materiale de 20.000 de euro.

Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea celor doi, dar şi menţinerea sechestrului pus de procurori pe aproape toată averea fraţilor Mararu, care include bijuterii, maşina de lux folosită de asasinul plătit de cei doi, terenuri, spaţii comerciale, dar şi sume de bani.

Judecătorii au dispus, prin aceeaşi decizie, menţinerea fraţilor Răzvan şi Bogdan Mararu în stare de arestare preventiv. mararu

Daunele morale şi materiale urmează să îi fie acordate lui Răzvan Isăilă, tânărul ce a fost împuşcat la comanda fraţilor Mararu şi care a fost confundat cu Dumitru „Puiu” Mironescu.

Nici aici decizia nu este definitivă.

Anchetatorii arătau că fraţii Mararu, în perioada septembrie-noiembrie 2012, l-au determinat cu intenţie pe inculpatul Vitalie Proca să comită atacul armat asupra părţii vătămate Răzvan Isăilă, din 26 noiembrie 2012, din Bucureşti, folosind două arme militare – pistolul-mitralieră, calibrul 5,45×39 mm, tip AK 74 şi pistolul Makarov (9×18 mm).

Totodată, arătau procurorii, cei doi fraţi au susţinut activitatea infracţională a asasinului plătit, prin asigurarea mijloacelor materiale şi a informaţiilor necesare săvârşirii infracţiunilor. mmm

În 26 noiembrie 2012, pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, Vitalie Proca, cetăţean moldovean, l-a împuşcat în cap şi în piept, cu un automat Kalaşnikov şi un pistol Makarov, pe Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Isăilă a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde a fost salvat după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

În urma atacului armat din 26 noiembrie 2012, din cartierul Vitan din Capitală, comandat de fraţii Mararu, Dumitru Mironescu a plănuit un atentat, pentru a-l ucide pe Bogdan Mararu. Astfel, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie, în jurul orelor 02.20, la comanda lui Mironescu, mai multe persoane au amplasat un dispozitivul exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010. mironescu

Dumitru „Puiu” Mironescu a fost acuzat că a comandat asasinarea lui Bogdan Mararu, fiind trimis în judecată de procurorii DIICOT, alături de cinci persoane care au pus dispozitivul exploziv sub maşina lui Mararu. În prezent, dosarul se află pe rolul instanţei supreme.

Articolul anterior

Elena Udrea nu a venit la Tribunalul Neamţ! Este citată în dosarul lui Gheorghe Ştefan!

Articolul următor

Aproape 1.600 de copii din Neamţ trăiesc departe de părinţii lor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular