ISSN 2457 - 3973

Week-end aglomerat pe Ceahlău! Trei turişti s-au accidentat şi au avut nevoie de salvamontişti!

Week-end-ul trecut a fost aglomerat în masivul Ceahlău şi inevitabil au apărut şi turişti care au avut nevoie de intervenţia salvamontiştilor.
O femeie de 57 de ani din Iasi a suferit un traumatism de membru inferior in treimea superioara a traseului ce coboara de la Dochia spre Cascada Duruitoare. Echipa de interventie din Baza Salvamont Dochia s-a deplasat zona si dupa circa 30 de minute a gasit victima cu piciorul fracturat.
Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont a declarat că interventia a fost foarte dificila (traseul fiind poate cel mai accidentat din Ceahlau -zona care se inchide in fiecare iarma) şi a necesitat suportul celei de-a doua echipe care a urcat din Durau. Jonctiunea s-a făcut la cota 1.500, în Poliţa Scaius.
A fost necesar utilizarea echipamentului special cu care s-a lansat de mai multe ori platforma UT 2000, asigurată de corzi. Dupa cateva ore de munca epuizanta, sub presiunea intunericului care se instala treptat mărind factorul de risc, victima a fost trecuta de pasajele periculoase si si-a continuat transportul doar cu echipa suport pana la Baza Salvamont Durau unde a fost predata in jurul orei 22 la SMURD. 
La numai 25 de minute de la această intervenţie, echipa avea sa plece in cautarea unui barbat de 65 de ani tot din Iasi a carui lanterna se defectase. A fost găsit uşor, în jurul orei 23,00 deoarece comunicase foarte exact poziţia, între cabana Fântânele şi Durău.
Echipa de interventie din Durau s-a deplasat tot in zona cascadei, sâmbătă, unde unei tinere de 20 de ani, din Bucureşti, i s-a făcut rău, probabil din cauza efortului fizic, a ameţit şi s-a prăbuşit într-o zonă abruptă a potecii. In urma căderii, tânăra a suferit o fractură la piciorul drept. I-a fost acordat primul ajutor şi a fost transportată şi predată la SMURD.
O altă intervenţie a avut loc pentru salvarea unui bărbat de 56 de ani, din Bacău, aflat în nstare de epuizare accentuată în zona Poiana Vesuri.
Peste 600 de turişti au urcat, în week-end, în masivul Ceahlău.

Articolul anterior

Municipiul Roman rămâne o noapte fără apă potabilă

Articolul următor

Incredibil! Două femei s-au certat timp de 8 ore în stradă, până au leșinat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *