ISSN 2457 - 3973

Zeci de asistaţi social din Piatra-Neamț, şcoşi la curăţenie de primarul Carabelea

Aproape 100 de asistaţi social din Piatra-Neamţ sunt şcoşi la curăţenie, în oraş, de primarul Andrei Carabelea.
Edilul a declarat că pe 1 aprilie va demara o amplă campanie de curăţenie şi igienizare a oraşului, care se va întinde pe parcursul a 3 săptămâni.
Sunt 120 de persoane care vor participa la diverse acţiuni de ecologizare, dintre care 84 sunt beneficiari ai ajutorului social.
“Programul va fi stablit în cele mai mici detalii, urmând să fie definitivat în zilele următoare, după consultări cu reprezentanții companiei de salubritate, de la care am solicitat un calendar foarte strict, pe zile, cartiere și străzi. După finalizare, calendarul va fi făcut public, pentru ca fiecare pietrean să știe când vor interveni echipele în cartierul său. După o iarnă lungă, orașul nostru are nevoie de o curățenie temeinică, așa cum nu s-a mai făcut de mult timp. În perioada campaniei, am dispus suspendarea tuturor concediilor de odihnă ale colegilor angajați la SC Salubritas SA, societate subordonată Consiliului Local Piatra-Neamț, tocmai pentru a ne asigura că fiecare persoană va fi implicată în acțiunea de igienizare. Avem, de asemenea, și 84 de cetățeni beneficiari ai ajutorului social și sunt bineveniți toți voluntarii care doresc să contribuie în comunitatea noastră. Vor fi respectate toate măsurile de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus, fără excepții”, a declarat primarul Andrei Carabelea.
Cetățenii care doresc să devină voluntari în campania de curățenie se pot înscrie folosind acest link, prin bifarea domeniului protecția mediului și ecologizare – http://bit.ly/voluntardePiatra. Vor fi contactați în timp util de echipa din primăria Piatra-Neamț, pentru detalii logistice.
Pentru a nu afecta traficul rutier, curățenia pe arterele principale se va derula în special în cursul nopții.
În paralel cu campania de curățenie, în Piatra-Neamț se va derula și o acțiune de plantare de puieți de stejar și frasin (aproximativ 6700 de pomi), pe suprafață de 1,34 hectare.

Articolul anterior

Bărbat din Neamţ, grav rănit după ce a fost prins sub un motocultor

Articolul următor

Piatra-Neamţ: Un individ ce buzunărea bătrânii care scoteau bani de la bancomat a fost arestat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *