ISSN 2457 - 3973

24 ani de închisoare pentru individul care a ucis-o pe directoarea de îngrijiri a Spitalului Judeţean Neamţ

Magistraţii Tribunalului Neamţ l-au condamnat, marţi – 9 martie 2021, pe Patriche Dumitru Sebastian la 24 de ani de închisoare pentru omor calificat. Individul şi-a ucis soţia cu mai multe lovituri de cuţit chiar în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Victima – Daniela Patriche – era asistentă şefă şi urma ca în câteva zile să ocupe postul de director de îngrijiri al unităţii sanitare.

Fapta s-a petrecut pe 10 ianuarie 2020 şi a şocat întreaga opinie publică prin violenţa de care a dat dovadă criminalul.

Acesta se afla în divorţ cu victima şi a venit la spital cu gândul clar să o ucidă. Avea asupra lui un cuţit cu lama de 22 centimetri. A intrat în spital, s-a dus direct în biroul în care se afla soţia lui şi a lovit fără milă de mai multe ori.

Apoi a plecat fără remuşcări fiind prins ulterior de poliţişti.

Daniela Patriche (49 ani) a murit imediat în urma plăgilor din gât şi femur. Anchetatorii au găsit în mâna victimei un telefon pe care, cel mai probabil, încerca să îl folosească pentru a cere ajutor.

Magistraţii Tribunalului Neamţ au respins solicitarea autorului de încadrare a faptei din omor calificat în omor, ceea ce ar fi redus limita de pedeapsă. Ca atare, l-au condamnat marţi – 9 martie 2021 la 24 de ani de închisoare pentru omor calificat.

De asemenea au stabilit o serie de daune morale pe care acesta trebuie să le plătească fiului său şi mamei victimei, respectiv 375.000 euro şi 187.500 euro.

Totodată, şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ trebuie să plătească fiului vicimei 125.000 euro iar mamei victimei alţi 125.000 euro, cu titlu de daune morale. (aproapeşi Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Condamnarea de la Tribunalul Neamţ s-a făcut fără acord de recunoaştere a faptei.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile, urmând să fie judecată de Curtea de Apel Bacău.

 

Articolul anterior

Femeie găsită moartă de pompieri în apartamentul din Dărmăneşti (Piatra-Neamţ)

Articolul următor

Preşedintele Klaus Iohannis – anunţ despre noi restricţii dar şi despre un Paşte fără lockdown!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *