ISSN 2457 - 3973

Preşedintele Klaus Iohannis – anunţ despre noi restricţii dar şi despre un Paşte fără lockdown!

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi – 9 martie 2021, că nu se are în vedere un lockdown de Paşte, infirmând astfel zvonurile tot mai dese care spuneau contrariul.

Totodată, şeful statului a anunţat că starea de alertă va fi prelungită săptămâna aceasta iar restricţiile de circulaţie pe timp de noapte ar putea intra în vigoare mai devreme, la ora 22,00, faţă de ora 23,00, cum este în prezent.

„Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, din cauza numărului relativ mare de îmbolnăviri, şi restricţiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulaţia pe timp de noapte, care este restricţionată acum de la ora 23,00, va fi restricţionată mai devreme, probabil începând de la orele 22,00. (…) Pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paşte”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a avertizat cu privire la numărul mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 şi i-a îndemnat pe români să respecte normele sanitare în vigoare.

„Vreau să atrag atenţia, totuşi, că cifrele din ultima săptămână, privind evoluţia pandemiei de COVID-19, sunt îngrijorătoare. Tendinţa de creştere este evidentă şi din toate părţile ni se spune că presiunea pe secţiile de Terapie Intensivă este tot mai mare. Dragii mei, haideţi să nu irosim ceea ce am câştigat până acum prin campania de vaccinare, care merge foarte bine (…). Astfel încât până în vară să avem un nivel foarte bun de vaccinare a populaţiei. Dar până atunci trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal”, a mai spus Klaus Iohannis.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare, preşedintele României a amintit că peste un milion de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 pe teritoriul României.

Articolul anterior

24 ani de închisoare pentru individul care a ucis-o pe directoarea de îngrijiri a Spitalului Judeţean Neamţ

Articolul următor

Aniversare „spartă” de mascaţi la Tarcău. Amenzi de 141.000 lei date petrecăreţilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.