ISSN 2457 - 3973

Grădinița ”Floare de Colț” Piatra Neamț a fost închisă de DSP! Angajați găsiți cu urme de fecale pe mâini!

Grădiniţa ”Floare de Colţ” din Piatra Neamţ a fost închisă, începând de joi, 4 martie, de Direcţia de Sănătate Publică, după ce 9 copii au ajuns, vinerea şi sâmbăta trecută, în stare gravă la Spitalul Judeţean. Copiii, cu vârste între 3 şi 5 ani acuzau vărsături, diaree şi dureri de cap şi după câteva zile au fost externaţi.
Ancheta DSP la grădiniţă a scos la iveală faptul că două angajate de la blocul alimentar aveau pe mâini bacterii de fecale fapt pentru care au fost amendate.

Probe de alimente nu au mai putut fi luate pentru că nu au mai fost găsite produse sau mâncare pe care le-au consumat copiii la sfârşitul săptămânii trecute.
Grădinţa a fost închisă urmând ca în toată clădirea să aibă loc o igienizare generală.
”Dincolo de faptul că au existat copiii care au ajuns la spital cu probleme de sănătate au fost constatate şi alte deficienţe ceea ce s-a soldat cu două amenzi pentru personalul grădiniţie şi închiderea unităţii. Sperăm ca până cel târziu marţea viitoare să fie finalizate acţiunile de igienizare şi să fie redeschisă grădinţa. Noi vom monitoriza atent situaţia din toate grădiniţele”, a declarat, pentru AGERPRES, Viorel Stan, inspectorul şcolar general.
Grădiniţa ”Floare de Colţ” este frecventată de 182 de copii. De mâine, părinții acestora fie își vor lua liber de la serviciu pentru a sta acasă cu ei fie vor angaja bone, pentru că unitatea școlară este închisă!

Articolul anterior

Cititorii reacționează! Este jale la Ginecologia Spitalului Județean Neamț!

Articolul următor

Președinta CJ Neamț, la Conferința Județeană de Agricultură

9 Commentarii

 • Este strigator la cer….nu se poate asa ceva,este prea blanda pedeapsa…astfel de persoane nu trebuie sa lucreze acolo….

 • Presa spune multe. Nici urma de fecale. S-au gasit probe pe spatele unei oale. Ne neaga nimeni ca s-au imbolnavit copii dar la ce alimente se gasesc in supermarket-uri, ne imbolnavim si acasa.

 • asta e pedeapsa? gradinita asta n are conducere??????? Ei n au nici o responsabilitate?

 • Prin 2013 in aceasi gradinita se “instalase” un focar de salmonela.Dar au scapat usor atunci…un articol in ziarul local si atat.
  E de neconceput!Aici nu e vorba de vre-o lipsa in dotarea gradinitei cu nu stiu ce utilitati moderne (pe care totusi aceasta gradinita le are) ci vorbim de lipsa unor reguli simple dar de baza ale igienei… pe care fiecare dintre noi le respectam si acasa. (Cred!)
  E groaznic sa stii ca cineva a pregatit hrana pentru copilul tau cu mainile murdare si pline de bacterii fecale! Ce amenda? Mainile rupte!!!

  • Draga doamna Ana Maria, în limba română cuvântul ,,vreo” se scrie legat, iar ,,bacteriile fecale” sunt, de fapt ,,materii fecale”. De ce să învățăm noi limba română? Mai bine lovim în alții cu pietre, nu? Este adevărat că acest caz este de necontenit, dar mai bine sa căutăm cauza și nu efectul! Aceste femei, dacă sunt murdare de materii fecale, înseamnă ca ne șterg copiii la fund, ceea ce nu cred ca intra în atribuțiile lor. Atunci când ni se cere săpun sau mai știu eu ce alte consumabile în grădiniță sau școală, nu facem decât sa comentam, nu- I așa? Am avut și eu un copil în aceasta grădiniță și niciodată nu a avut probleme de felul acesta. Așa ca, draga doamna, ocupația de învățarea limbii romane mai întâi! !!

   • Acest caz este de neconceput, nu de necontenit

 • Angajatele ar trebui date afară.Aici e vorba
  de sănătatea copiilor nostri

 • Oameni buni!!! Eu am crescut 3 copii in aceasta gradinita si nu am avut vreodata probleme de felul acesta. Adevarata problema este lipsa personalului si nicidecum lipsa de igiena a acestuia. Exista posturi blocate de sistemul nostru de invatamant, de aceea o educatoare trebuie sa suporte 30 de copii la grupa , iar o ingrijitoare sa ajute 90-120 de copii. Toti cei care aruncati cu pietre in aceasta gradinita v-ati pus macar un minut in pielea lor? Desigur aici si presa joaca un rol foarte important, prin stirile pe care le emite si care trebuie sa contina adevaruri, nu doar zvonuri. Ar trebui detaliat in presa acest aspect al lipsei de personal si nu pe scurt spus ca persoanele care au grijă de grupurile sanitare sunt nevoite să intre şi la spălat vasele, dar şi la supravegherea copiilor în sala de mese. Pt ca bietele doamne fac eforturi uriase ca sa satisfaca nevoile gradinitei. Nu ele sunt vinovatele acestui blocaj, ci sistemul si autoritatile.

 • Trebuiesc controale inopinante dimineata , pranz ,seara.Personalul trebuie schimbat sau rotit cu alte gradinite.Schimbat bucatarii si administratorul.Apoi sa vedeti ca se schimba situatia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *