NewsAllert :

Recidivă penală la Roznov, a lui Ionel Ciubotaru?! Sesizare la ANI pentru conflict de interese! Ar fi dat pășunea în concesiune ginerelui!

Mugur Cozmanciuc: ”Sondajele sunt favorabile PNL. Pentru victorie e nevoie de o mobilizare în tot județul!” (document)

A început montarea semafoarelor inteligente în ”intersecția morții” de la Girov

Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o fântână din Mărgineni

Mesajul tulburător pentru Ionel Arsene de la un pacient cu COVID, în stare gravă: ”Cum poți minți așa?… Aștept să mă trosnești!”

Peste 250 de incendii s-au produs la gospodării din Neamț, anul acesta! Au murit 9 oameni!

APASERV oprește (iar) apa în Piatra-Neamț, joi – 24 septembrie, pe 26 de străzi!

Jurnaliști de investigație din Iași: ”Comision de 3 milioane euro la Spitalul Covid. Popa si Arsene au batut palma”

Mugur Cozmanciuc(PNL): Construim în Neamț un Centru Național de Sănătate! Pentru sănătatea nemțenilor avem la dispoziție 100 milioane euro

Vorbe, nu fapte! Arsene, în 2017: Spital Județean nou, UPU, 5 heliporturi și centru multifuncțional de sănătate la Poiana Teiului.

Starețul Mănăstirii Petru Vodă, arhimandritul Hariton Negrea, mesaj despre Mugur Cozmanciuc! ”Îl recomand pentru sufletul meu” (video)

Mugur Cozmanciuc: Ca președinte al CJ Neamț, îmi asum să atrag peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea județului

Iluminatul public din Piatra-Neamț va fi modernizat cu fonduri europene

Un bărbat a fost găsit mort într-un apartament din Bicaz, unde izbucnise un incendiu

Unde s-au dus 3,2 milioane euro din banii nemțenilor?! Nelu Tătaru: Spitalul de la Lețcani, fără avize și personal. NU poate primi pacienți”

  • 25 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

A apărut ”CoolT NEAMȚ” – revista culturală a Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”

Peisajul cultural al Neamțului s-a îmbogățit, începând de astăzi, cu o revistă ce se dorește a fi o alternativă serioasă la piața media culturală a județului.

Editată de Centrul pentru Cultură și Artă ”Carmen Saeculare”, revista ”CoolT NEAMȚ” îl are, printre cei care pun umărul la un conținut cool dar cultural, pe binecunoscutul preot Constantin Necula, conferențiar și profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Preotul Necula, care va asigura editorialele revistei, a explicat că legătura pe care o are cu județul Neamț este mult mai veche decât ce a văzut publicul larg, la conferințe.

”Încercăm să rânduim un pic de odihnă culturală şi provocare culturală. Sper ca proiectul să placă, este un proiect care îi vizează în primul rând pe tineri. (…) Este un manifest prin care îi rugăm pe tineri să nu uite nici rădăcinile, nici roadele pe care le pot aduce ca oameni în societatea noastră. Cel mai mult m-a apropiat de judeţul Neamţ munca de la Humuleşti, munca de la Boiştea, aşezarea de la Târgu Neamţ. Spre bucuria mea am parcurs încă de acum câţiva ani, zone întregi din judeţ, cu rucsacul în spate. Sunt sate care pot fi puse în valoare, locuri uitate care pot fi puse în valoare, evenimente de cultură locală care merită. Judeţul Neamţ este mai mult decât o echipă de fotbal şi un teleferic judeţul Neamţ. Avem nevoie să se nască o generaţie nouă care să ştie ce să îşi dorească de la cultura locală şi de la cultură, în general. Sper ca odată cu trecerea pandemiei de coronavirus să scăpăm şi de pandemia de teamă să fim în liga secundă în cultura românească. Să fim curajoşi şi să putem să spunem ce avem de spus”, a spus, la evenimentul de lansare a revistei, preotul Constantin Necula.

Carmen Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” – instituție căreia îi aparține acest proiect – a spus, la rândul său, că revista ”CoolT NEAMȚ” se adresează tuturor generațiilor, dar în special tinerilor.

”Pentru că tot nu am avut manifestări culturale în această pandemie, ne-am pus capul la contribuţie şi am făcut o revistă culturală dar mult mai modernă decât cele de pe piaţă. Revista se numeşte ”CoolT NEAMȚ” pentru că este cool să fii cult. Dorim, pe lângă publicul fidel al centrului, să aducem cât mai mulţi tineri alături de noi”, a menționat Carmen Nastasă.

Primul număr al revistei a apărut în 500 de exemplare ce vor fi distribuite gratuit, către cititori, prin intermediul unor centre turistice, inclusiv pensiuni.

Și celelalte reviste vor fi puse la dispoziție gratuit, mai întâi în județul Neamț și ulterior și în alte zone turistice din România.

Articolul anterior

Pagubele produse de ploile torențiale de luni, din județul Neamț

Articolul următor

Sondaj IMAS în iunie 2020: PSD scade simțitor, PNL și USR – creștere ușoară, PRO România stagnează, PMP la limită!

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *