ISSN 2457 - 3973

A fost stabilită cauza incendiului de la Spitalul Județean Neamț

Avocatul Adrian Cuculis a dezvăluit, sâmbătă, că un prim raport al incendiului din 14 noiembrie 2020, de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, a stabilit cauzele tragediei în care 10 pacienți au murit.

Mai multe candele aflate în salon au stat la baza izbucnirii incendiului.

Cuculis a precizat ca zilele viitoare am putea asista la punerea sub acuzare a mai multor persoane (probabil cu funcții de conducere la acea vreme în spital), pentru că ar fi fost constatate mai multe nereguli.

„Se aflau niște candele în salonul unde s-a produs deflagrația. Cauzele incendiului erau conturate încă de pe atunci, dar acum devin și mai clare. Va trebui să ne așteptăm ca pe perioada imediat următoare mai multe persoane vor fi puse sub acuzare, în condițiile în care raportul este dezastruos la adresa spitalului, în sensul în care nu au mai fost făcute investiții de mai bine de 10 ani. Inclusiv conductele care transportau oxigenul nu erau revizuite așa cum ar fi trebuit“, a declarat avocatul  Cuculis.

În urma incendiului din 14 noiembrie 2020 au murit 10 pacienți. Alți 5 pacienti care erau în alt salon al secției ATI au fost transferați la Iași și au decedat ulterior, însă nu din cauza incendiului.

Ancheta a fost preluată de procurorul Marius Iacob, de la Parchetul General.

Articolul anterior

Accident cu 3 victime la Bălțătești

Articolul următor

Vrei să schimbi frigiderul vechi? Iată 4 criterii de care trebuie să ții cont înainte să achiziționezi un model nou!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.