ISSN 2457 - 3973

Vrei să schimbi frigiderul vechi? Iată 4 criterii de care trebuie să ții cont înainte să achiziționezi un model nou!

Frigiderul este elementul central al oricărei bucătării. Însă, ca orice aparat electrocasnic care funcționează 24 de ore pe zi, timp de 365 de zile, frigiderul are și el o „speranță de viață”. Așadar, este indicat să îl reînnoiești înainte ca acesta să se defecteze sau să afecteze consumul energetic al locuinței.

 

Frigiderele moderne sunt concepute pentru a satisface toate dorințele cumpărătorului, fie că vorbim de design, dimensiune sau compartimentare. Tu știi ce îți dorești? – descoperă oferta de frigidere de la Ideall.ro, partenerul de încredere al casei tale! Tot ce trebuie să faci este să intri pe site, să citești cu atenție caracteristicile tehnice ale frigiderelor și să faci cea mai bună alegere pentru bucătăria ta!

Citește mai departe pentru a descoperi 4 criterii de care trebuie să ții cont atunci când achiziționezi un model nou de frigider:

  • Capacitatea frigiderului

 

Pentru a afla cât de încăpător este un frigider, trebuie să te uiți la numărul de litri (l) al acestuia. Dacă te gândești să cumperi un frigider pentru un apartament mic, optează pentru un produs cu o capacitate cuprinsă între 80-200 litri. Frigiderul cu o ușă și un spațiu mic de congelat este cel mai cunoscut model din această categorie.

 

Pentru o familie numeroasă, dar și pentru o firmă mică, se recomandă achiziționarea unui frigider cu o capacitate între 200 și 300 litri. De asemenea, există frigiderele de tip american cu două uși și un congelator încăpător, ce au o capacitate medie de 450 de litri.

  • Modalitatea de răcire a alimentelor

 

De regulă, frigiderele sunt dotate cu răcire statică, cu răcire ventilată static sau cu sistemul No Frost. Răcirea statică este produsă de un gaz care circulă în interiorul frigiderului și care menține temperatura optimă pentru păstrarea alimentelor, setată prin termostat. Totodată, frigiderele ventilate static dispun în interior de un ventilator ce generează o dispersie mai bună a aerului răcit.

 

Sistemul No Frost este un sistem de răcire hibrid, de ultimă generație. Frigiderele cu un astfel de sistem funcționează după principiile răcirii sau ventilării statice, generând o răcire constantă, ce nu afectează calitatea alimentelor. Ce este diferit la frigiderele No frost, este că spațiul dedicat congelatorului nu va trebui dezghețat periodic.

  • Amplasarea frigiderului

 

Unde poți instala frigiderul, astfel încât să se potrivească perfect cu designul și construcția bucătăriei tale? O opțiune ar fi să amplasezi frigiderul „la liber”, într-un spațiu suficient de încăpător din bucătărie sau hol.

 

Însă, dacă vrei să ai o bucătărie cu totul deosebită, o alegere inspirată ar fi frigiderele incorporabile. Aceste modele permit optimizarea mai bună a spațiului, deoarece se pot încastra într-unul dintre dulapurile din bucătărie. Chiar dacă aceste modele pot înfrumuseța aspectul bucătăriei tale, asigură-te mai întâi că iei măsurătorile potrivite ale mobilierului!

  • Eficiența energetică

 

Acest parametru îți arată capacitatea de înghețare a frigiderului, raportată la consumul de energie electrică. Cu cât clasa energetică este mai mare, cu atât frigiderul dă un randament mai bun. De aceea, frigiderele din Clasele C, D, F (vechile clase A+, A++ etc.) sunt cele mai eficiente și prietenoase cu mediul, întrucât acestea au cel mai redus consum de energie electrică.

 

Chiar dacă prețul pentru acest tip de frigider este puțin mai piperat, alegerea unui astfel de produs va însemna mai puțini bani dați pe facturile la energie electrică.

 

Așadar, înainte să achiziționezi un frigider nou, este bine să iei în considerare aspectele menționate mai sus. Astfel, alegerea produsului potrivit nevoilor tale va fi mai ușoară și îți va permite să te bucuri de toate beneficiile unui aparat electrocasnic modern și calitativ.

 

Surse foto: shutterstock.com

Articolul anterior

A fost stabilită cauza incendiului de la Spitalul Județean Neamț

Articolul următor

Focar de COVID la Spitalul Judeţean Neamţ. Şapte pacienţi şi patru angajaţi, depistaţi pozitiv.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.