ISSN 2457 - 3973

A murit artistul plastic Mircea Ciacâru

Artistul plastic Mircea Ciacâru s-a stins, marți, din viață, după cum au anunțat prietenii acestuia.

Născut în Cluj și Absolvent al Facultății de Desene – Secția Pictură din cadrul Universității Timișoara, Mircea Ciacâru s-a mutat în Piatra-Neamț în anul 1973, atunci când s-a angajat ca restaurator la Muzeul de Istorie și Arheologie.

A devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici Neamț iar de-a lungul timpului a avut numeroase expoziții personale în București, Tel Aviv (Israel), Almere (Olanda), Frankfurt pe Main (Germania) și, evident, în orașul său adoptiv, Piatra-Neamț.

De asemenea a fost prezent în lucrările “Un secol de arte frumoase în Moldova” şi “Dicţionarul artiştilor moldoveni”, autor Valentin Ciucă dar a avut desene publicate și în revistele Luceafărul, Cronica, Antiteze, Conta.

Lucrările regretatului artist plastic se regăsesc în colecţii particulare din Olanda, Franţa, Rusia,Canada, SUA, Germania, Israel, Suedia sau Italia.

Mircea Ciacâru ar fi împlinit pe 9 iulie 74 ani.

Articolul anterior

Decizie istorică: APASERV, amendată cu 20.000 lei și obligată să reducă valoarea facturii cu 30%

Articolul următor

Prefectul George Lazăr, strângere amicală de mână cu primarul Harpa și întâlnire cu aleșii din Târgu Neamț

2 Commentarii

  • Un om deosebit, un artist de exceptie! Ma bucur ca v-a placut această fotografie a sa, este realizata de mine în 2019, nici macar un an nu a trecut de atunci.

  • Dumnezeu sa-l odihneasca ! Un artist valoros ! Condoleante familiei si colegilor !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *