ISSN 2457 - 3973

Accident grav pe Ceahlău! Turistă din Galați cu dublă fractură și deplasare la picior!

O femeie în vârstăde 45 ani, din Galați, a suferit o fractură dublă cu deplasare la picior după ce a alunecat pe o porțiune cu bolovani în zona Ponor-Humărie, în masivul Ceahlău.
Victima a mers, joi, cu mașina, pe drumul județean DJ 155 F (închis circulației rutiere) și a încercat să coboare, prin pădure, direct spre Lacul Izvorul Muntelui.
”Faptul că lacul pare aproape este doar o iluzie optică. În realitate sunt câteva ore bune de mers printr-o zonă accidentată, cu ravene, de la fostele exploatări forestiere, zona fiind în afara ariei de protecție integrală. Neavând un traseu turistic marcat, riscul accidentării crește semnificativ. La un moment dat, inevitabilul s-a produs. Victima a alunecat într-o zonă de bolovăniș acoperit cu lut și, în cădere, și-a prins piciorul între doi bolovani, fapt care a dus la forfecarea oaselor (tibie și peroneu)”, a declarat Raul Papalief, șeful Serviciului Salvamont Neamț. 
Echipa de intervenție din Durău a identificat, în urma apelului, zona accidentului și s-a deplasat până în apropiere cu o autoutilitară 4×4 și apoi pe jos, prin pădure. După circa o oră de căutare, victima a fost găsită. 
Manevrele de prim ajutor au fost dificile datorită durerilor foarte mari care puteau declanșa un șoc postraumatic pe transport dar și riscul de deschidere a fracturii. În jurul orei 15.00, pacienta a fost predată la SMURD în zona Primăriei comunei Ceahlău.

Articolul anterior

Ionel Arsene: Este o zi specială pentru toți creștinii. Îi felicit pe cei binecuvântați să poarte numele Sfintei Fecioare Maria!

Articolul următor

Poliția Locală Piatra Neamț, razie printre cerșetori și cei care scotocesc în tomberoanele de gunoi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *