ISSN 2457 - 3973

Poliția Locală Piatra Neamț, razie printre cerșetori și cei care scotocesc în tomberoanele de gunoi!

În cursul zilei de 07.09.2016, între orele 06.00-22.00,  Poliția Locală a municipiului Piatra-Neamț a desfășurat o acțiune cu efective sporite din cadrul Biroului Ordine Publică și a Compartimentului Protecția Mediului, pentru identificarea persoanelor care caută în europubele pentru colectarea resturilor alimentare și a altor deșeuri (cartoane, plastic), lăsând mizerie în zona shelterelor. De asemenea, au fost vizate și persoanele care aruncă sau depozitează pe domeniul public gunoaie, resturi menajere sau materiale rezultate din construcții.

Cu această ocazie, au fost depistate 10 persoane care scotoceau în europubele, nepăstrând curățenia din zona acestora, drept pentru care au fost sancționate contravențional conform HCL 7/2010, privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică a municipiului.

Acțiunea a continuat pe linia combaterii cerșetoriei si a depistării minorilor care vagabondează sau cerșesc, fiind nesupravegheați de către părinți.

Au fost depistate 12 persoane care apelau la mila trecătorilor si au fost sancționate contravențional pentru cerșetorie.

De asemenea au fost identificați 9 minori, 6 din comuna. Girov si 3 din comuna. Războieni, jud. Neamț, care vagabondau si cerșeau, fapt pentru care au fost conduși si predați la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, iar părinții au fost sancționați pentru neluarea măsurii de supraveghere a acestora.

Pe parcursul desfășurării acțiunii au fost legitimate un număr de 77 de persoane și au fost aplicate un număr de 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.362 lei, pentru faptele mai sus menționate, cât și pentru consumul de băuturi alcoolice în loc public neautorizat, parcarea autovehiculului pe spațiul verde, plimbarea câinelui periculos fără botniță, spălarea mașinii în loc nepermis, efectuarea de acte de comerț stradal neautorizate prin diminuarea lățimii trotuarelor, cat și pentru expirarea actelor de identitate.

Astfel de acțiuni se vor intensifica în perioada următoare, pentru prevenirea și combaterea faptelor de cerșetorie și menținerea unui climat civic de ordine și liniște publică, precum și pentru păstrarea curățeniei și esteticii municipiului.

sursa: Serviciul de Comunicare și Management Integrat al Primăriei Piatra Neamț

Articolul anterior

Accident grav pe Ceahlău! Turistă din Galați cu dublă fractură și deplasare la picior!

Articolul următor

Vineri începe cea mai mare acțiune de ecologizare a lacului Izvorul Muntelui!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *