• 9 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

Acţiune de amploare în traficul din Neamţ! Şoferi vitezomani, beţi şi drogaţi! Pietoni şi biciclişti indisciplinaţi!

O acţiune de amploare pe linie rutieră a avut loc miercuri (23 noiembrie 2022) în judeţul Neamţ.

Au participat poliţişti din cadrul Direcţiei Rutiere Bucureşti, Direcţiei Autostrăzi şi a opt servicii judeţene, astfel că au fost acoperite practic toate arterele importante şi adiacente din judeţ.

Rezultatele acţiunii au fost pe măsură: 250 abateri atât ale şoferilor cât şi ale pietonilor şi bicicliştilor.

„Au fost constatate 63 de cazuri de depăşire a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv, 51 de abateri ale pietonilor, 12 abateri ale bicicliștilor, 6 conducători auto conducând sub influența băuturilor alcoolice, 3 depăşiri neregulamentare şi 115 de alte cazuri de indisciplină rutieră. Pentru abaterile constatate, cei 50 de polițiști aflați în teren au reținut 20 de premise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare. Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier, trei referitoare la consumul de alcool, cu valori cuprinse între 0,65 și 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat și 2 ce privesc conducerea sub influența substanțelor psihoactive ( respectiv cocaină, THC-5 și metamfetamină)”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Exemple semnificative:

La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț au depistat pe strada Piața Ștefan cel Mare, un bărbat de 32 de ani, din județul Brăila.

Întrucât manifesta un comportament nefiresc, conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru cocaină.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

***

La aceeași dată, în jurul orei 19:30, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au depistat pe bulevardul Roman Mușat un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Roman.

Întrucât manifesta un comportament nefiresc, conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând valori pozitive pentru THC-5 și  metamfetamină .

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Articolul anterior

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ciprian Şerban: PSD şi-a impus viziunea şi soluţiile! Sprijinim echitatea socială în mod diferit!

Articolul următor

Un tânăr din Neamţ s-a sinucis aruncându-se în faţa trenului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *