ISSN 2457 - 3973

ALERTĂ ApaServ ține forțat acasă mii de elevi din Piatra-Neamț și 4 comune! Marți și miercuri se învață doar on-line!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț a decis luni să sisteze cursurile în zeci de școli din Piatra-Neamț, marți și miercuri (6 și 7 octombrie).

Decizia a fost luată din cauza companiei APASERV care a anunțat că marți sistează furnizarea apei în 4 comune și în municipiul Piatra-Neamț.

Astfel, se va învăța doar în sistem on-line, marți și miercuri, în satul Bistrița – comuna Alexandru cel Bun, comunele Gârcina, Dochia și Girov, dar și în municipiul Piatra-Neamț (cu excepția cartierelor Mărăței, 1 Mai, Gara Veche și Speranța).

Cu alte cuvinte, se va merge la școală doar la Colegiul ”Gh Cartianu”, Colegiul ”Dimitrie Leonida”, Liceul Teologic, Școala ”Daniela Cuciuc” și Școala 2 din Piatra-Neamț. În celelalte școli din Piatra-Neamț, marți și miercuri se învață exclusiv on-line.

”Din punctul meu de vedere, ne aflăm în plină pandemie, cu creștere a cazuisticii iar apa este esențială în tot ceea ce înseamnă igiena în instituții dar și fiecare gospodărie în parte. Mi se pare absolut de neînțeles, o atitudine greu de imaginat că în 2020, se ia apa la circa 100.000 locuitori odată. Cu alte cuvinte, cred că directorii – sau cine conduce compania aflată în subordinea CJ Neamț – nu înțeleg contextul în care ne aflăm. Și nu înțeleg rolul companiei de a asigura servicii de apă și canal, care sunt pe locul 3 în țară ca preț. Să iei apa 2 zile la 100.000 oameni, să periclitezi mersul la școală pentru mii de școlari, este aberant și dramatic. Pe această cale le transmit celor care patronează compania să reglementeze lucrurile. Și aici mă refer la domnul Arsene. Îi solicit să ia grabnic măsurile care se impun în al 13-lea ceas, ca această companie să ofere servicii normale. Ce face compania din subordinea CJ, cu manager care a lucrat la firma cumătrului domnului Arsene…. În fiecare zi, comunități din Neamț stau cu zilele fără apă. Acum suntem nevoiți să suspendăm cursurile la aceste școli pentru incompetența celor de la Apa Serv”, a declarat prefectul George Lazăr.

Reamintim că în plină pandemie de Covid, APASERV lasă Piatra-Neamț și 4 comune fără apă, timp de 30 ore.

”Compania Judeţeană Apa  Serv S.A. anunță beneficiarii săi că, pentru realizarea unor lucrări de reparații la magistralele de aducțiune a apei, marți, 06.10.2020, se va furniza apă potabilă cu presiune redusă ajungând până la oprire totală în intervalul orar 04:00-20:00. Vor fi  afectați utilizatorii din: comunele: Gârcina, Girov, Dochia, Alexandru cel Bun – satul Bistrița; municipiul Piatra Neamt cu exceptia Spitalului Judeţean Neamţ şi a cartierelor Mărăței, Gara- Veche, 1 Mai, Speranța. Deși terminarea lucrărilor este estimată pentru orele 20,00, moment din care se va începe încărcarea instalațiilor, datorită situațiilor generate de  inerția şi reechilibrarea sistemului, procesul de reluare  a furnizării apei cu presiune optimă se va încheia în data de miercuri, 07.10.2020, la orele 11,00”, este anunțul celor de la Apa Serv.

POAD__000477

Articolul anterior

În plină pandemie de Covid, APASERV lasă Piatra-Neamț și 4 comune FĂRĂ APĂ timp de 30 ore!

Articolul următor

Cum sunt tratați suspecții de COVID la Spitalul Județean Neamț?! ”Suntem oameni, nu animale…”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.