ISSN 2457 - 3973

Alertă pe râul Bistriţa din cauza unor sloiuri de gheaţă dislocate!

Autorităţile din Neamţ sunt în alertă maximă din cauza unor sloiuri de gheaţă în mişcare, pe râul Bistriţa, care vin din amonte, din judeţul Suceava.
”Monitorizăm atent zona pentru că am primit informaţii de la colegii din Suceava că există sloiuri de gheaţă în mişcare, pe o lungime de 4-5 kilometri pe râul Bistriţa, între comunele Cotârgaşi şi Frasin.Inspectorul şef al ISU Neamţ a ordonat trimiterea unei patrule de la Garda de Intervenţie Poiana Teiului, pentru monitorizarea râului Bistriţa şi transmiterea informaţiilor în timp real”, a declarat prefectul Ioan Vlad Angheluţă.
Pe teritoriul judeţului Neamţ, începând din coada lacului Izvoru Muntelui şi până la graniţa cu judeţul Suceava, pe râul Bistriţa există gheaţă la maluri cu grosimi de până la 1,5 metri. Pe cursul râului există un canal dezgheţat de circa 20 metri lăţime şi curs liber pe anumite secţiuni.
Temperatura aerului la staţia hidrometrică din zonă era la ora 06.00 de plus 10 grade Celsius.

În noaptea de 31 decembrie 2002-2003, din cauza creşterii bruşte a temperaturii într-un interval de câteva zile, o parte din zăporul format pe Bistriţa s-a dislocat şi a inundat sute de gospodării din Farcaşa şi Poiana Teiului, iar trei tineri au murit înecaţi după ce cabana în care se aflau a fost distrusă de sloiurile de gheaţă.

Articolul anterior

Facilități fiscale pentru pietrenii care au datorii la plata taxelor și impozitelor locale

Articolul următor

Anunţ pentru solicitanţii de locuinţe ANL din Piatra Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular