ISSN 2457 - 3973

Alexandru Rotaru (deputat PSD Neamț): ”În bugetul pe 2017 există fonduri pentru autostrada Iași – Tîrgu Neamț – Târgu Mureș!”

Deputatul PSD de Neamț, Alexandru Rotaru, a explicat pe pagina sa de socializare că în bugetul adoptat, luni, de Parlament, au fost alocate sume și pentru autostrada Ungheni – Iași – Tîrgu Neamț – Târgu Mureș. Postarea acestuia vine ca o replică la comunicatul emis de PNL Neamț prin care se susține că Moldova a fost ocolită de alocările bugetare ale Guvernului PSD-ALDE.

”Referitor la declarațiile colegilor liberali cum ca Județul Neamț și regiunea Moldova au fost neglijate de către guvernul PSD, respectiv ministrul Transporturilor vreau sa va prezint detaliat masurile adoptate în bugetul pe 2017 cat și sumele alocate.

1. Proiecte noi
Autostrada Targu Mures- Iasi-Ungheni

Sector Targu Mures –Ditrau:
Exista contractul 92/32639/20.05.2015 avand ca obiectiv Revizuirea Studiului de Fezabilitate existent. Contractul este suspendat incepand cu data de 20.12.2016 in urma Raportului de Control elaborat de Curtea de Conturi a Romaniei prin care se reclama faptul ca in cadrul noului contract nu se tine cont de Studiul de Fezabilitate existent elaborat in anul 2011. In prezent, CNAIR este in discutii cu Proiectantul pentru stabilirea unui protocol ferm prin intermediul caruia Proiectantul va folosii toate studiile existente in masura in care acest lucru este posibil, urmand a fi ridicata suspendarea.
Buget 2017: 7,205 milioane lei.
Sector Ditrau –Targu Neamt
CNAIR detine studiu de fezabilitate elaborat in anul 2011, acesta urmeaza a fi auditat intern in CNAIR si cu indrumarea Jaspers, pentru a fi identificate volumele ce sunt necesare a fi actualizate / completate. In functie de analiza se va decide necesitatea revizuii / completarii partiale a SF existent si demararea unei proceduri de achizitie in acest sens.
Buget 2017: 4,249 milioane lei.
Sector Targu Neamt – Iasi – Ungheni
CNAIR detine studiu de fezabilitate elaborat in anul 2011, acesta urmeaza a fi auditat intern in CNAIR si cu indrumarea Jaspers, pentru a fi identificate volumele ce sunt necesare a fi actualizate / completate. In functie de analiza se va decide necesitatea revizuii / completarii partiale a SF existent si demararea unei proceduri de achizitie in acest sens.
Buget 2017: 3,808 milioane lei.alexandru-rotaru

În afară de sumele alocate pentru reviziuirea studiului de fezabilitate al autostrăzii care ar urma să treacă prin județul Neamț, deputatul Alexandru Rotaru a arătat că există finanțări și pe alte proiecte de infrastructură în regiunea de nord-est.

DRUMURI DE MARE VITEZA
Ploiesti – Pascani
In data de 30.09.2016, CNAIR SA a transmis către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) pentru verificare și validare documentațiile de atribuire în vederea demarării procedurilor de achiziție publică pentru următoarele proiecte:
Servicii pentru elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Ploiești – Buzău
Servicii pentru elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Buzău – Focșani
Servicii pentru elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Focșani –Bacău
✓ Servicii pentru elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Bacău- Pascani.”

Articolul anterior

Ghimpl – Netotul, o nouă premieră a Teatrului Tineretului din Piatra Neamț

Articolul următor

Ancheta Avocatului Poporului la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ s-a încheiat cu recomandări!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *