ISSN 2457 - 3973

Anunț crucial pe tema autostrăzii Iași – Tg Neamț – Tg Mureș

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a făcut un anunț crucial pe tema construirii autostrăzii Iași – Tîrgu Neamț – Târgu Mureș.

Cîțu a anunțat că la capitolul investiții sunt alocate 4,5 procente din Produsul Intern Brut, respectiv 50 de miliarde de lei.

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor Publice a subliniat că banii nu vor fi ”împărțiți pe o mie de proiecte” ca în final să nu se realizeze nici unul, ci vor fi alocați ”pentru 2 autostrăzi mari și late”.

”Am altă filosofie: hai să facem unu-două proiecte mari, să le începem şi să le facem. Nu putem să ne împărţim iarăşi în o mie de proiecte, să le punem pe hârtie şi să nu facem nimic. Astea mari sunt două autostrăzi mari şi late pe care vrem să le începem să le facem şi o a treia pentru care ministrul Transporturilor a găsit deja o soluţie temporară. Avem Sibiu-Piteşti, care trebuie făcută, avem Autostrada Unirii, care trebuie făcută, şi Comarnic-Braşov. Acestea sunt trei chestii pe care vrem să le facem să arătăm că se pot face. Bugetele în ultimii ani au fost piperate cu tot felul de proiecte care au fost bugetate şi nu s-a făcut niciodată. Banii au fost acolo doar pentru a fi luaţi în timpul anului şi duşi în altă parte”, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

Autostrada Unirii ar urma să fie construită, potrivit Guvernului, cu fonduri europene.

Fondurile alocate de guvern ar urma să asigure co-finanțarea proiectului, pentru studiile de fezabilitate și proiectare.

Articolul anterior

Crimă la Piatra Șoimului! Bărbat de 35 ani înjunghiat mortal în stradă de unul de 32!

Articolul următor

Primarul Dragoș Chitic a semnat 3 proiecte europene de peste 76 milioane lei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *