ISSN 2457 - 3973

Anunț de ultimă oră despre candidații PNL Neamț la alegerile locale din 2020

Conducerea PNL a decis, luni, ca toți candidații pentru alegerile locale din 2020 să fie stabiliți până la sfârșitul lunii februarie. Este vorba de cei care doresc să candideze la funcția de primar, consilier local, consilier județean sau președinte al Consiliului Județean.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că desemnarea candidaților se va realiza și pe baza unor sondaje.

Cercetările sociologice îi vor include pe toți cei care doresc să candideze din partea PNL la funcția de primar din acea localitate.

“Obiectivul nostru este ca până la data de 1 martie să avem stabiliţi candidaţii la funcţia de primar în toate localităţile din România şi să începem cel târziu în data de 15 martie campania de stângere de semnături pentru susţinerea candidaturii fiecărui candidat de primar în localitatea în care candidează”, a declarat Ludovic Orban.

În județul Neamț, actualii primari ai PNL vor rămâne, cel mai probabil, candidați pentru un nou mandat.

La Piatra-Neamț se înregistrează o situație specială având în vedere că actualul edil, Dragoș Chitic, a anunțat anul trecut că ia în considerare să nu mai candideze pentru un nou mandat. Decizia nu pare a fi una definitivă.

În cursa internă din PNL Piatra-Neamț sunt înscriși mai mulți doritori care și-ar dori postura de candidat la funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț.

Rămâne de văzut și cine va fi candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț. Acest lucru depinde în mare măsură și de modul în care va fi ales acesta. Deocamdată, legea prevede alegerea uninominală a președintelui CJ (ca la primari), dintr-un singur tur.

Șansele ca președinții CJ să fie aleși din rândul consilierilor județeni, iar primarii să fie aleși în 2 tururi de scrutin devin din ce în ce mai reduse, odată cu trecerea timpului.

Articolul anterior

Prima declarație a noului inspector școlar general al județului Neamț, prof. Mihai Obreja

Articolul următor

Paternitatea Spitalului Regional din Iași, disputată în Neamț de PSD și PNL

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *