NewsAllert :

Iată după ce scenariu funcționeaza FIECARE ȘCOALĂ DIN NEAMȚ începând din 2 noiembrie 2020

Au fost prinși hoții care au spart sediul PNL Neamț

Decizie cu privire la cursurile școlare din Piatra-Neamț, Bicaz și 3 comune, începând din 2 noiembrie!

Piatra-Neamț, Gârcina, Girov, Dochia și satul Bistrița ar putea rămâne FĂRĂ APĂ pe 3 noiembrie

PSD Piatra-Neamț acuză: ”Pentru PNL, școala e doar o secție de vot!”

Iată cum arată noii consilieri ai municipiului Piatra-Neamț! Foto de la depunerea jurământului!

Încă 2 localități din Neamț au intrat în ZONA ROȘIE! La Piatra-Neamț crește incidența cazurilor! Lista pe fiecare localitate! (joi, 28 octombrie)

Spitalul Județean Neamț are un nou manager începând de miercuri, 28 octombrie

Prim-ministrul Ludovic Orban vine la învestirea primarilor de Piatra-Neamț, Roman și Roznov

Mașina răsturnată între Dobreni și Bodești! Două persoane au fost rănite!

Îl cunoașteți? Polițiștii din Neamț l-au dat în urmărire națională!

Primul Muzeu al Colectivizării din România se deschide în județul Neamț

Iată când își intră ”în pâine” noii primari și consilieri, dar și președintele CJ Neamț! Lista pe fiecare oraș și comună din județ!

Două orașe și 3 comune din Neamț sunt tot în Zona Roșie! Situația pe fiecare localitate – luni, 26 octombrie!

Iată ce restricții intră în vigoare de duminică seara (25 octombrie) în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina

  • 30 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Anunțul important despre Piața Centrală din Piatra Neamț pe care îl face primarul Dragoș Chitic! Avem piața deschisă de Paște!?

Primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, a anunțat că lucrările de reconstrucție la Piața Centrală au fost finalizate. Constructorul – Moldocor S.A. – a solicitat recepția lucrărilor, etapă care trebuie realizată de Compania Națională de Investiții din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

”Piața Centrală este practic finalizată. Din deplasarea de astăzi pe șantier am constatat că se face curățenie și se realizează ultimele cuplaje ale instalației electrice. Pentru că vremea ne permite, am demarat și amenajarea exterioară în urma organizării de șantier, operațiune aflată în sarcina municipalității. Constructorul a solicitat deja recepția construcției. Fac un apel catre Compania Națională de Investiții din subordinea Ministerului Dezvoltării să urgenteze recepția obiectivului și predarea către Primăria Piatra Neamț, pentru a o transfera administratorului în vederea închirierii spațiilor și deschiderii cât mai rapid”, a declarat primarul Dragoș Chitic. piața3

În primă fază se dorește încredințarea administrării pieței către societatea Urban, timp în care pot demara procedurile de licitație pentru desemnarea administratorului. O licitație presupunde atât termene pentru emiterea caietului de sarcini, depunerea dosarelor și analizarea acestora cât și eventuale contestații care ar putea fi soluționate inclusiv de instanțele judecătorești, ceea ce ar întârzia deschiderea pieței. Acesta este și motivul pentru care se dorește o încredințare directă imediată, pentru a putea fi redeschisă piața. Rămâne de văzut dacă va exista o majoritate în Consiliul Local pentru a fi aplicată această soluție. PSD a anunțat deja că este împotriva unei încredințări directe și vrea licitație publică. piața4

Piaţa Centrală a municipiului Piatra Neamţ a fost distrusă, în totalitate, de un incendiu produs în noaptea de 20 spre 21 iulie 2014. Potrivit anchetei efectuate de specialiştii IGSU, incendiul s-a produs în urma unui scurtcircuit produs la un boiler.
În cadrul pieţei funcţionau 142 de spaţii comerciale şi 245 de standuri, fiind afectate de incendiu aproximativ 650 de persoane care lucrau aici. Veniturile aduse la bugetul local de piaţă sunt estimate la circa 300.000 de lei lunar. Piaţa Centrală din Piatra Neamţ deservea circa 125.000 de locuitori ai municipiului şi ai comunelor învecinate.piața2

Articolul anterior

Patru persoane reținute la Roman și Tîrgu Frumos pentru deținere și trafic de droguri de risc și de mare risc

Articolul următor

Universitate de Turism la Piatra Neamț?! Președintele Ionel Arsene a făcut deja primul pas pentru înființarea acesteia!

2 Commentarii

  • Domnu’ Primar nu știa că va avea terminată piața cu toate ca de cel puțin 6luni trebuia acest lucru să se întâmple? Nu cumva e o modalitate de a Simona niște bani? Hai să fim serioși! Punem pariu că nici până la Crăciun nu avem stabilit administratorul pieței stabilit printr-o licitație publica transparentă?

    • Potrivit legii, nu poți face o licitație pentru administrarea unui obiectiv nefinalizat! Asta cu atât mai mult cu cât este un obiectiv public, nerecepționat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *