ISSN 2457 - 3973

Apel la mobilizare pentru finalizarea Spitalului Modular ATI de la Piatra-Neamț

Dăruiește Viață, asociația din spatele inițiativei #NoiFacemUnSpital și cea care a construit Spitalul Modular 1 Elias pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, face un apel la mobilizare pentru finalizarea Spitalului Modular ATI Piatra Neamț – un spital de terapie intensivă de 18 paturi, pe care îl construiește pentru Moldova.

  • Firmele din zonă se pot alătura proiectului redirecționând 20% din impozitul pe venit / profit până pe 31 martie. Contractul de sponsorizare poate fi completat online, în doar 2 minute, pe daruiesteviata.ro
  • Persoanele fizice pot dona online pe site la linkul următor: https://bit.ly/2OZXvRJ sau direct în contul proiectului: RO16INGB 0000 9999 0390 4388 (cont în lei, titular: Asociația Dăruiește Viață, Banca: INGB Centrala)

Construcția Spitalului Modular ATI Piatra Neamț este în desfășurare, săptămâna aceasta urmând să se monteze unitățile modulare. Timpul estimat de finalizare este de aproximativ 6 săptămâni. Dăruiește Viață face apel la companiile din regiune și persoanele fizice să fie solidare cu Moldova pentru a reporni inima spitalului județean Neamț (secția ATI care a ars în întregime în incendiul din noiembrie 2020). Din suma totală necesară investiției, Dăruiește Viață mai are nevoie de aproximativ 1.3 milioane de euro.

Spitalul Modular ATI Piatra Neamț va asigura pacienților în stare gravă condiții de tratament conform normelor europene, fără improvizații și va reda spitalului județean capacitatea de a trata pacienți în regim de terapie intensivă în siguranță. Spitalul este gândit pentru a cuprinde 18 paturi, grupate în 3 saloane, este prevăzut cu zone de filtrare pacienți și personal medical, laborator de analize medicale și sterilizare, spații administrative și tehnice, centrală de tratare a aerului, chillere, instalație de gaze medicale și de fluide medicale. Mai multe detalii găsiți în descrierea proiectului pe site-ul asociației.

Este al doilea spital modular ridicat de Dăruiește Viață, într-un an de la declanșarea pandemiei, după Spitalul Modular 1 Elias. Spitalul modular 1 Elias funcționează la capacitate maximă, încă de la deschidere, și a tratat deja aproximativ 800 pacienți COVID-19 în cele 38 de paturi.

Articolul anterior

Ministrul Educaţiei: “Vacanţă prelungită pentru toţi elevii, din 2 aprilie până pe 4 mai!”

Articolul următor

Omagiu adus profesoarei din Piatra-Neamţ care a murit la 36 ani, a doua zi după ce a născut o fetiţă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *