ISSN 2457 - 3973

Arheologi din Neamț, membri în Comisia Națională de Arheologie

Recent a fost stabilită componența noii Comisii Naționale de Arheologie, de pe lângă Ministerul Culturii, iar Complexul Muzeal Național Neamț are acolo doi reprezentanți. Este vorba despre cercetătorul dr. Vasile Diaconu, de la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț și cercetătorul dr. George Dan Hânceanu, de la Muzeul de Istorie Roman.

Pentru instituțiile muzeale nemțene este o premieră faptul că au doi reprezentanți în comisia ministerială amintită.

Cei doi cercetători au fost propuși atât de instituția în care lucrează, dar și de alte instituții de specialitate din Moldova, la baza selecției fiind activitatea arheologică și științifică a celor doi specialiști. Cel mai probabil și faptul că arheologii amintiți provin dintr-un muzeu național a cântărit destul de mult în desemnarea lor în această comisie ministerială.

,,Este onorant pentru noi, ca arheologi în cadrul muzeelor nemțene să facem parte din Comisia Națională de Arheologie. Eu sunt deja la al doilea mandat, iar împreună cu colegul Hânceanu, dar și cu ceilalți membri ai comisiei, sperăm să putem contribui la mai buna funcționare a acestui domeniu”, a declarat dr. Vasile Diaconu.

Comisia Națională de Arheologie este un organism științific, cu rol consultativ, care are în componență 21 de membri, iar ca principale atribuții pot fi amintite demersurile legate de patrimoniul arheologic. Mandatul membrilor este de doi ani, cu posibilitatea a încă unui mandat consecutiv.

Județul Neamț are un patrimoniu arheologic fabulos, care poate oferi foarte mult în domeniul cercetării istorice, dar și pentru turism, iar unele dintre problemele vor putea fi mai ușor rezolvate prin intermediul specialiștilor nemțeni care fac parte acum din Comisia Națională de Arheologie.

 

 

Articolul anterior

Senatorul PSD Emilia Arcan, cu ocazia Zilei Tricolorului: La mulți ani, dragi români, oriunde v-ați afla!

Articolul următor

Cozmanciuc taxează ipocrizia PSD Neamț în dosarul ”Cheile Bicazului”. ”S-au grăbit să își ofere felicitări dar au pierdut primul proces!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *