ISSN 2457 - 3973

Cozmanciuc taxează ipocrizia PSD Neamț în dosarul ”Cheile Bicazului”. ”S-au grăbit să își ofere felicitări dar au pierdut primul proces!”

Președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, a salutat decizia Curții de Apel Ploiești care a dat câștig de cauză județului Neamț în procesul cu județul Harghita, privind Cheile Bicazului.

Cozmanciuc, care anul trecut i-a oferit sprijin primarului comunei Bicaz Chei, explicat că a fost o victorie a unei echipe.

”Identitatea noastră este legată de niște repere, inclusiv fizice. Care ne oferă ancore sentimentale. Pământul este o componentă identitară a imaginii colective a românului. De aceea chestiunea Cheile Bicazului nu era o ceartă, ci mai degrabă un reper pentru ”sinele” județului Neamț. Decizia definitivă de astăzi a tranșat corect problema: CHEILE BICAZULUI AU FOST, SUNT SI VOR FI ALE JUDETULUI NEAMT! Acest lucru l-am spus si intr-o conferinta de presa din data de 12 iulie, 2019. E o decizie care vine la doar o zi după ce am serbat cu MândrIE – ia tradițională, un alt simbol al identității noastre. O veste bună pentru nemțeni, pentru identitatea acestui județ binecuvântat de Dumnezeu. Este o ocazie în care ne putem bucura. Sunt mulțumit și recunoscător că, în urmă cu un an de zile, am reușit să schimb percepțiile, să trag semnalul de alarmă și să colaborez cu institutiile din administratia locala si centrala, prin persoane cu bune intenții, pentru a nu pierde Cheile Bicazului. Pentru rezolvarea acestei probleme, din acel moment fiecare din institutiile sesizate s-au implicat. Prefectul George Lazar a aparat in mod corect sansele judetului Neamt, iar la preluarea mandatului in discutiile noastre i-am transmis ca acest proces trebuie sa fie o prioritate absoluta. Totodata, as vrea sa se stie ca a existat suport din partea institutiilor locale, centrale, care in limita atributiilor legale au militat pentru cauza judetului Neamt. Apreciez devotamentul primarului comunei Bicaz Chei Gheorghita Oniga care a avut incredere pana la capat ca acest proces nu va dezavantaja comuna si judetul. Consider ca in acest moment fiecare dintre reprezentantii statului roman si-au facut datoria fata de tara si putem vorbi de o Justitie care a apreciat corect lucrurile. Multumesc parlamentarilor PNL, Laurentiu Leoreanu, Eugen Tapu Nazare, care si-au dat concursul pentru aceasta cauza, domnului director OCPI Simion Stancel, fostului prefect domnul Mihai Archip si celorlalte persoane care, de asemenea, au avut grija ca judetul Neamt sa nu fie prejudiciat”, a declarat președintele PNL Neamț.

Mugur Cozmanciuc a condamnat ipocrizia conducerii PSD Neamț care și-a arogat această victorie deși la procesul din prima instanță, pierdut de județul Neamț, nu s-a implicat prin oamenii pe care îi avea la Prefectură și Consiliul Județean.

”Regret totuși că unii, care acum un an dădeau din umeri, când judetul Neamț a pierdut in prima instanta Cheile Bicazului, azi s-au grăbit să își ofere felicitări, să se bată cu pumnul în piept că au câștigat Cheile pentru Neamț. IPOCRIZIA DUSA LA RANG DE MARE ARTA! Însă, buna credință nu poate fi mimată. Fățărnicia se vede. Au uitat ca in urma cu ceva timp, cand tribunalul de la Prahova dadea o decizie gresita, nici Guvernul PSD, nici prefectul de la acea vreme (Daniela Soroceanu – n.r.), nici Consiliul Judetean, aflat sub conducerea presedintelui PSD Neamt, nu au facut nimic concret pentru a impiedica ruperea judetului Neamt (mai mult chiar unii din conducerea CJ Neamt vorbeau de intelegeri oculte, ca si cum totul era pierdut, si le era frica sa abordeze problema frontal, direct si corect). Am fost primul care am tras un semnal de alarma, care am actionat, in limita legii, care am oferit ajutor pentru a intoarce acea decizie injusta. De la inceput i-am invitat pe toti oamenii de bine si le multumesc colegilor care au iesit in conferinta de presa, alaturi de mine, si celor care mi-au scris de atunci si pana acum, referitor la aceasta problema”, a subliniat Mugur Cozmanciuc.

Reamintim că în baza unei decizii definitive și irevocabile, Curtea de Apel Ploiești a redat județului Neamț cele 5.000 hectare pierdute în prima instanță, în favoarea municipiului Gheorgheni.

La fiecare termen de judecată a fost prezent prefectul George Lazăr, primarul Gheorghe Oniga și directorul Oficiului de Cadastru, Simion Stâncel.

Articolul anterior

Arheologi din Neamț, membri în Comisia Națională de Arheologie

Articolul următor

Bătrân salvat de pompieri dintr-o râpă din Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *