ISSN 2457 - 3973

Arsene, acuzat de fake-news de conducerea DSVSA Neamț! Sacrificarea și comercializarea mieilor se face ca în anii trecuți!

Conducerea Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Neamț a contestat, printr-un comunicat de presă emis miercuri, afirmațiile făcute de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, potrivit cărora guvernul ar fi înăsprit condițiile de sacrificare și comercializare a mieilor.

Cei 2 directori ai DSVSA Neamț îl acuză pe Ionel Arsene de ”fake-news”, prin ”dezinformaea în mod grosolan a opiniei publice”.

Asta cu atât mai mult cu cât condițiile impuse privind sacrificarea și comercializarea mieilor au fost adoptate de Guvernarea PSD. Iar la vremea respectivă, Ionel Arsene nu mai vorbea în aceeași termeni de ”ticăloșie” și ”tradiție străbună”.

”Sacrificarea și comerciatizarea mieilor în perioada Sărbătorilor pascale ale anului curent se face în aceleași condiții ca și în anii precedenți, neexistând anul acesta nici un fel de prerogative în plus.

2. Amenajarea spațiilor destinate sacrificării temporare a mieilor a fost posibilă în orice UAT din județul Neamț iar comunicarea cu privire la această actjvitate și condițiile în care trebuie să se desfășoare a fost adusă la cunoștință încă din data de 12.03.2020.

În urma comunicării nu am primit nici o solicitare de aprobare a vreunui spațiu pentru organizarea sacrificării temporare a mieilor cu respectarea condițiilor sanitare veterinare. Facem precizarea că, informațiile asumate și distribuite în spațiul public de către președintele CJ Neamț lonel Arsene fac parte din categoria fake news și sunt menite să dezinformeze într-un stil grosolan opinia publică.

GuvernuI României și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor nu au impus nici o modificare a legistației, în sensul de a îngreuna activitatea specifică de sacrificare și comercializare a mieilor, ci din contra, au trasat sarcini clare structurilor teritoriate DSVSA de a sprijini și ajuta crescătorii de animale și activitatea lor comercială.
Considerăm că, astfel de susțineri sunt de natură de a discredita pe de o parte serviciile sanitare veterinare ale instituțiilor din Neamț și a crea în rânduIl populației cât și a crescătorilor de animale o stare de confuzie care nu este conformă cu realitatea”, se arată în comunicatul de presă al DSVSA Neamț.

Întreg comunicatul poate fi citit mai jos:

Comunicat presa - Precizari sacrificare miei-1

Articolul anterior

Conducerea DRUPO face precizări cu privire la dezinfecția drumurilor județene

Articolul următor

Dragoș Chitic: ”Primăria Piatra-Neamț continuă acțiunile de prevenire a răspândirii coronavirusului!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular