ISSN 2457 - 3973

Arsene, acuzat de fake-news și de conducerea Direcției Silvice! Președintele CJ Neamț, somat să își ceară public scuze!

Atacurile lansate de președintele CJ Neamț și al PSD Neamț, Ionel Arsene, către diverse instituții din județ, se întorc acum ca un bumerang împotriva acestuia. Și nu oricum, ci cu probe prin care sunt devoalate minciunile acestuia!

După ce ieri a fost acuzat de fake-news de conducerea Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (articolul poate fi citit aici), Ionel Arsene a fost acuzat, astăzi, de minciună, și de conducerea Direcției Silvice Neamț.

Silvicultorii susțin că președintele CJ Neamț a lansat un fake-news în mediul on-line prin care acuza că în pădurile din Neamț ”se produce un jaf”. Iar în fotografiile postate de Ionel Arsene apăreau utilaje și angajați ai unei societăți din Roznov care lucrează în deplină legalitate. Ca să nu mai spunem că așa-zisele dovezi postate de Arsene sunt din august 2019, atunci când la Guvernare era … PSD!

Regăsiți mai jos comunicatul de presă al Direcției Silvice Neamț prin care conducerea instituției spune că demontează toate minciunile lui Ionel Arsene.

Înainte de a citi comunicatul vă aducem aminte un alt fake news lansat tot de PSD Neamț, în campania de la prezidențiale de anul trecut, printr-o ”eminență” cenușie, fugită din PDL. Oana Bulai, acum membru marcant al PSD Neamț susținea că PNL urmează să închidă Spitalul Bicaz dacă alegerile prezidențiale vor fi câștigate de Klaus Iohannis. Timpul a contrazis-o și a demonstrat, odată în plus, că singurul argument al PSD Neamț este fake-news-ul. Asupra acestor aspecte vom reveni după sărbători.

Iată și comunicatul Direcției Silvice Neamț:

”În ultima perioadă au apărut în social-media și pe unele rețele de socializare atacuri directe și bine țintite asupra activității silvicultorilor și a modului în care este gospodărită și exploatată pădurea din județul Neamț.

O astfel de postare a fost publicată pe contul personal de Facebook al președintelui Consiliului Județean Neamț în care este denunțat ”jaful din pădurile Neamțului”. În acest caz avem de-a face cu o postare de tip fake-news și vom oferi argumente care să sprijine această afirmație:

  • drumul de pe care sunt făcute fotografiile cu material lemnos depozitat este un drum forestier de la Ocolul Silvic Roznov;
  • lemnul depozitat pe marginea acelui drum este exploatat de Ocolul Silvic Roznov cu formația proprie de exploatare;
  • exploatarea din acea zonă se face în deplină legalitate și are toate avizele, aprobările și autorizațiile necesare; buștenii pentru cherestea, rezultați în urma sortării sunt valorificați în condițiile legii prin licitații la societăți comerciale, iar lemnul de foc (cca. 750 mc!) vândut deja la populația din zonă;
  • cele trei avize de însoțire a materialului lemnos prezentate ca dovezi ale așa-zisului jaf sunt din lunile august și noiembrie 2019 și reprezintă mișcări ale materialului lemnos între județele Suceava, Covasna și Brașov, unul singur implică un transport efectuat de la o societate din Neamț către Rădăuți; prin urmare,  cele trei avize de expediție reprezintă semne ale unei activități economice normale și nu au nimic în comun cu ”jaful din pădurile Neamțului!”.

Credem că nu pot fi stigmatizați cei aproape 1000 de oameni care își desfășoară activitatea în mod curent în cadrul Direcției Silvice Neamț cu rezultate foarte bune, doar la adăpostul unor titluri bombastice, care sună bine și care se încadrează în contextul actual al atacurilor repetate ale unor așa-zis influenceri asupra slujitorilor pădurii.

Echipa managerială a Direcției Silvice Neamț, cu sprijinul conducerii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor Costel Alexe, va întreprinde toate eforturile necesare pentru asigurarea integrității și gestionării durabile a pădurilor județului Neamț.

Ținem să facem precizarea că pădurile județului Neamț constituie o resursă regenerabilă foarte importantă, iar exploatarea lor sustenabilă, păstrarea și transmiterea lor generațiilor viitoare reprezintă de fapt, activitatea curentă a instituției noastre.

Solicităm domnului președintelui al Consiliului Județean Neamț să prezinte scuze oficiale pentru jignirea celor 1000 de angajați ai Direcției Silvice Neamț, mai ales în această perioadă când, noi, silvicultorii, suntem angrenați în problemele curente legate de împădurirea a peste 270 ha, asigurarea pazei și integrității fondului forestier, inventarierea și punerea în valoare a celor peste 100.000 mc arbori doborâți existenți în pădurile județului, exploatarea,  împreună cu firmele de profil, a unui volum de 740.000 mc, lemn care va ajunge pe piață și va genera plus valoare la bugetul de stat. 

Director,

Ovidius Mărcuțianu”.

Articolul anterior

Anunț important pentru toți pietrenii al primarului Dragoș Chitic

Articolul următor

Design pentru grădina ta – Iată ce TREBUIE să faci pentru a-ți organiza curtea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.