ISSN 2457 - 3973

Arsene cere echipamente de protecție pentru cadrele MAI! Polițiștii și pompierii spun că au tot ce le trebuie!

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, susține că reprezentanților ISU, Poliției și Jandarmeriei, nu li se asigură echipamente de protecție, deși intră în contact cu foarte multe persoane, și astfel riscă infectarea cu coronavirusul.

Într-un comunicat de presă, Arsene i-a cerut premierului României să schimbe legislația, pentru a putea să achiziționeze Consiliul Județean măști și mănuși acestor echipe care sunt „trimise la luptă, în primul rând, dar cu pieptul dezgolit“, dacă instituțiile centrale de care aparțin nu se preocupă de protecția lor.

În replică, reprezentanții ISU Neamț și IPJ Neamț au precizat că angajații au echipamentele de protecție necesare în acest sens.

”În ultimele două săptămâni au intrat în folosința instituțiilor din Județul Neamț care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului tip de coronavirus echipamente de protecție. Echipamentele sunt primite de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și au fost repartizate Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, Direcției de Sănătate Publică a Județului Neamț, UPU Piatra Neamț, Spitalului Județean de Urgență Neamț, Spitalelor din Roman, Târgu Neamț și Bicaz și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava ” al Județului Neamț. Au fost primite și repartizate: măști tip ffp3, măști tip ffp2, combinezoane, mănuși și diverși dezinfectanți. De asemenea, în folosința ISU au intrat și seturi de echipament individual de protecție, de nivel mediu, compuse din cască cu vizor, mănuși, ochelari și cizme. Aceste echipamente vor fi folosite de cadrele ce vor asigura activitatea de transport specializat a persoanelor confirmate a fi infectate cu noul tip de coronavirus. Permanent, conducerea ISU Neamț monitorizează situația, pentru a nu exista deficit de echipament de protecție și pentru ca personalul să gestioneze, în continuare, situația operativă în mod corespunzător”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, sublocotenentul Irina Popa.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț a precizat că fiecare polițist care merge pe teren primește echipament de protecție.

”Fiecare polițist este instruit permanent cu privire la modalitățile de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus. Totodată, polițiștii sunt echipați la intrarea în serviciu, cu mască de protecție, mănuși și au posibilitatea de a folosi substanțe dezinfectante. La nivelul unității noastre au fost distribuite materiale și echipamente de protecție, constând în mănuși, măști și soluții dezinfectante. De asemenea, sunt în desfășurare proceduri de achiziție a unor noi stocuri de materiale de protecție. Permanent, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț monitorizează situația, iar materialele sunt suplimentate și repartizate în mod constant, tocmai pentru a nu exista subunități cu deficit de protecție și pentru ca polițiștii să gestioneze, în continuare, situația operativă în mod corespunzător”, a menționat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, agentul Georgiana Moșu.

Articolul anterior

Cadrele medicale din Sanatoriul Bisericani, fug în concediu! Le este teamă să nu fie detașate la Spitalul Județean Neamț!

Articolul următor

Bani pentru aparatură și echipamente medicale: 7,5 milioane lei pentru Spitalul Județean Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *