ISSN 2457 - 3973

Arsene – ”desființat” pe facebook pe tema fake-news-ului cu casca președintelui

Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, a postat miercuri seara pe pagina lui de socializare un material prin care susținea că președintele României ar purta o cască la conferințele de presă, pentru a primi răspunsurile la întrebări.

Fake-news-ul, plecat ca temă de campanie de la PSD, a fost demontat imediat de presa centrală care a prezentat fotografii și video din toate unghiurile, în care se vedea clar că președintele Klaus Iohannis nu are nici o cască.

Inclusiv primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a șters postarea de pe pagina ei cu fake-news-ul că președintele ar avea o cască în ureche.

Pe pagina președintelui PSD Neamț, fake-news-ul a rămas. Iar internauții l-au taxat dur pe Ionel Arsene, chiar pe pagina lui.

Unii dintre aceștia au postat fotografii cu Viorica Dăncilă care poartă o cască în ureche, lăsând să se înțeleagă cât este de ușor să fabrici un fake-news. Alte comentarii nu pot fi publicate sau trebuie cenzurate parțial.

Situația este similară cu cele în care au fost lansate pe piață, din laboratoarele PSD, fake-news-urile cu închiderea spitalelor, tăierea salariilor și a pensiilor, sau că Simona Halep ar fi fost huiduită de români (și nu primărița Gabriela Firea, cum a fost în realitate).

Iată câteva dintre comentariile postate de nemțeni la știrea falsă postată pe pagina lui Arsene:

 

Read Previous

Incendiu pus intenționat la o gospodărie din Izvoare

Read Next

Beat și fără permis, un tânăr a fugit de polițiștii rutieri din Piatra-Neamț

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *