ISSN 2457 - 3973

Artişti români pentru artişti ucraineni, la Teatrul Tineretului Piatra-Neamţ

Teatrul Tineretului se alătură campaniei umanitare „Artiști români pentru artiști ucraineni”, un proiect inițiat de UNITER, la propunerea jurnalistei și traducătoarei Raluca Rădulescu, în parteneriat cu Worldwide Reading Project și The Center for International Theatre Development din Baltimore.

Sâmbătă, 28 mai, de la ora 17:00, la Sala Mare, va avea loc premiera spectacolului-lectură ARTIȘTI ROMÂNI PENTRU ARTIȘTI UCRAINENI, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, avându-i în distribuție pe actorii Daniel Beșleagă, Loredana Grigoriu, Ecaterina Hâțu, Florin Mircea jr., Mircea Postelnicu și Tudor Tăbăcaru.

În ultimul deceniu, în Ucraina au avut loc două evenimente majore care au modificat mediul socio-politic și integritatea teritorială a țării. Imaginile și știrile de după 24 februarie 2022 sunt arhive ale atrocitățiilor și ale suferinței.

Spectacolul-lectură propus de Teatrul Tineretului în cadrul campaniei este creat pe baza textelor „Sașa, du gunoiul”, scrisă de Natalia Vorojbit în 2014, după anexarea Crimeei de către Rusia, respectiv „Sindromul supraviețuitorului”, piesă scrisă de Andrii Bondarenko în aprilie 2022, comisionată de Centrul Philip Arnoult pentru Dezvoltarea Teatrului Internațional (SUA).

46 de instituții de cultură de stat și independente din România și din Republica Moldova vor organiza spectacole-lectură pe baza textelor autorilor ucraneni sau vor programa spectacolele din repertoriul propriu, încasările fiind donate în contul Uniunii Naționale a Artiștilor de Teatru din Ucraina. Campania se va desfășura în perioada 16 mai – 15 iunie.

Suma strânsă din vânzarea de bilete va fi virată în contul special deschis de Asociația UNITER, Fondul de Solidaritate Teatrală: RO22RNCB0072049712860086 BCR SECTOR 1

 

Tot în acest weekend, Teatrul Tineretului vă invită și la spectacolele:

Frontal, un spectacol de Gianina Cărbunariu, se joacă vineri, 27 mai, de la ora 19:00, la Sala Mare.

O camera doar a ta, un spectacol de Mariana Cămărășan, se joacă sâmbătă, 28 mai, ora 19:00, la Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia“.

98% Decizia corectă, în regia Elenei Morar, se joacă duminică, 29 mai, ora 19:00, la Sala Mare.

 

Biletele se pot achiziționa accesând următorul link: www.bilete.ro/categorii/teatru/teatrul-tineretului-piatra-neamt/

Pentru informații și rezervări: 0756697978

Articolul anterior

Mesaj privind 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal

Articolul următor

Doi bărbaţi, accidentaţi pe o trecere de pietoni din Târgu-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular